Politika

Minősíthetetlen hangnem: Orbán nekiment Brüsszelnek

Pestibulvar.hu

Sokszor az a képzetünk támad, hogy Orbánnak van egy terepsztala, és őrült diktátorokhoz hasonlóan azon tologatja a bábukat, tervezi a következő lépést teljes magabiztossággal, miközben a valóság egy piciny darabja sem szűrődik be jól védett bunkerébe.

 

Ugyanis, ha felfogná a valós helyzetet, akkor a vírusjárvány okozta problémákat nem tetézné még jobban azzal, hogy éppen most rúgja össze legjobban a port az Európai Unióval. Orbán diktátor-törvénye vezető hír ma az EU-ban, és több vezető politikus is erős kritikákat fogalmazott meg ezzel kapcsolatban, mint mondják a vészhelyzetben különleges intézkedésekre van szükség, de az intézkedéseknek minden esetben biztosítaniuk kell az alapvető jogok, a jogállamiság és a demokratikus alapelvek érvényesülését.

 

Európa Tanács (ET) főtitkára, Marija Pejcinovic Buric mindezt levélben is megfogalmazta és eljutatta a magyar miniszterelnökhöz. Azonban a válasz, amit kapott, mindenkit meglepett,

UGYANIS ORBÁN A FELCSÚTI KOCSMA STÍLUSÁBAN VÁLASZOLT,

diplomáciában elfogadhatatlan módon fogalmazva: “Ha Ön nem képes segíteni nekünk a jelenlegi válsághelyzetben, kérem, legalább tartózkodjon a védelmi erőfeszítéseink akadályozásától.” De ne legyünk túl szigorúak, írhatta valna azt is, hogy

“KUSS VAN, B@ZD MEG!”

– ami lényegileg ugyanazt fejezi ki, mint az eredeti válasza, csak 18-as karika nélkül is fel lehet olvasni a híradóban.


 

Orbán nem véletlenül felejti el, azt a 37 milliárd eurós beruházási támogatást, amit a koronavírus miatt nyújt az EU, és azt a 8 milliárd eurós hitelt, amit a legnehezebb helyzetbe került ágazatok – kiskereskedelem, turizmus és közlekedés – mintegy 100 ezer vállalatának kínálnak.

 

De a pénzügyi támogatásoknál sokkal lényegesebb az a tudományos és egészségügyi együttműködés, amit az EU tagállamok közössége tud nyújtani, már ha valaki a valósággal kíván foglalkozni a terepasztalon tologatott ólomkatonák helyett.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top