Politika

Döbbenetes bejelentést tett a fideszes képviselő! Ennek nem fog örülni Orbán!

Pestibulvar.hu

A diktátor-törvény bizottsági vitájában a Népszava szerint Balla György, a Fidesz frakcióvezető-helyettese arról beszélt, hogy a rémhírterjesztés szigorítására vonatkozó jogszabály




NEM AZ ELLENZÉKI SAJTÓ ELLEN VAN, AZ UGYANIS SZERINTE “NEM TERJESZT RÉMHÍREKET”.

 

Ebben kétségkívül igaza van, az viszont minimum furcsa, ha Balla is így gondolja, tekintve, hogy a kormánypárti oldalon szinte sportot űznek ennek a véleménynek az ellenkezőjéből. A propagandasajtó hetek óta vagy a független hírportálok ellen hergel, vagy azokat a szakmai szervezeteket hazugozza le, akik cáfolni merik a miniszterelnök állításait.

 

Az elmúlt hetek két legemlékezetesebb példája, ami ehhez a gyakorlathoz köthető, talán Kovács Zoltán és Bayer Zsolt produkciója volt. Kovács minősíthetetlen stílusban a teljes független sajtót elküldte a fenébe az operatív törzs egyik beszámolóján, csak mert valódi kérdéseket mertek feltenni, Bayer pedig egy blogbejegyzésében azt írta, hogy

“MINDENKINEK MEG KELLENE TILTANI, HOGY SZABADON MAKOGHASSON A VÍRUSRÓL”.

 

Persze lehet, hogy Ballának korrektebb véleménye van a független sajtóról, mint Kovácsnak vagy Bayernak, de amennyiben így van, akkor nem igazán értjük, hogy arról miért nincs semmi véleménye, hogy ezek az emberek rendszeresen hazug módon támadják a sajtó szabadabbik felét. Nem kellene erről is mondania valamit?




 

Bárhogy is legyen, azt mindenképp érdemes feljegyezni az utókornak – hogy ha később a Fidesz netán mégis visszaélne a magának adott példátlan felhatalmazással -, hogy igenis volt olyan a sorukból, aki ki merte mondani, hogy

A FÜGGETLEN, A KORMÁNYNAK NEM FELTÉTLENÜL HASZNOS, SŐT, POLITIKAILAG AKÁR EGYENESEN KÁROS TÁJÉKOZTATÁS TÁVOLRÓL SEM EGYENLŐ A RÉMHÍRTERJESZTÉSSEL.

 

Mindnyájan jobban járnánk, ha ez az általában bőszen fake news-ozó miniszterelnöknek is mielőbb eljutna a tudatába, ha máskor nem is, legalább a nemzeti válsághelyzet idejére.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top