Politika

Az Unió milliárdokat adott a koronavírus elleni harcra – A DK felszólította Orbánt, használja fel ezeket a pénzeket

nyugatifeny.hu

Orbán azt állítja, hogy a Türk Tanácstól jön a segítség, miközben az EU 5,6 milliárd eurót adott nekünk a koronavírus elleni védekezésre.




A koronavírus-járvány elleni fellépéshez szükséges sürgős uniós intézkedéseket fogadtak el csütörtökön az Európai Parlamentben, köztük elfogadták a járvánnyal küzdő országokat segítő 37 milliárd eurós uniós támogatást is.

 

Ebből Magyarország 5,6 milliárd eurót, azaz

2000 milliárd forintot

kap.

 

 




A jogszabály értelmében (amelyet >>ITT ELOLVASHATSZ<< magyarul is) ezt a pénzt

  • az egészségügyi rendszerek,
  • kis- és középvállalkozások,
  • munkaerőpiacok támogatására,
  • és az uniós gazdaságok más sérülékeny területeinek megerősítésére használhatják fel a tagállamok.

 

 

Orbán Viktor egyébként éppen ma reggel ostorozta keményen az EU-t, hogy miért nem segítenek Magyarországon. A Kossuth Rádiónak adott interjújában azt állította:

“Kínától és a Türk Tanácstól kaptunk segítséget. Így áll ebben a pillanatban a helyzet. Ettől mi még maradunk az EU tagjai. Ez az otthonunk, de látni kell, hogy most nem innen jön a segítség.”

 

 

A Demokratikus Koalíció cáfolja Orbánt, pénteki közleményükben azt írják:

“Magyarország legeurópaibb pártjaként köszönjük az Európai Uniónak, hogy példátlan összeggel segítik a magyar embereket a koronavírus elleni harcban!”

 

 

A párt EP-képviselője, Rónai Sándor pedig felszólította Orbánt, hogy fogadja el az EU sokmilliárdos segítségét, és használja fel azt a koronavírus elleni védekezéshez.

 




A DK szerint ugyanis a magyar kormány “maszkokat, védőfelszereléseket és lélegeztetőgépeket utasít vissza csak azért, hogy azt hazudhassa, az EU nem segít”.

 

Felszólítjuk Orbánt, hogy fogadja el az EU sokmilliárdos segítségét!

Orbán Viktor maszkokat, védőfelszereléseket és lélegeztetőgépeket utasít vissza csak azért, hogy azt hazudhassa, az EU nem segít! Felszólítjuk, hogy fogadja el az EU sokmilliárdos segítségét!Kövesd élőben és oszd meg Rónai Sándor online sajtótájékoztatóját!🇭🇺🇪🇺

Közzétette: Demokratikus Koalíció – 2020. március 27., péntek

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top