Politika

Gyurcsány Ferenc elmondta, hogy a kieső jövedelmeket miből lehet pótolni

Gyurcsány Ferenc - Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Demokratikus Koalíció elnöke arra szólította fel a kormányt, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként Magyarországnak megítélt mintegy 2000 milliárd forintos (5,6 milliárd euró) uniós támogatásból pótolja a munkavállalók kieső jövedelmeit.




Gyurcsány Ferenc keddi, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az EU most kivételesen gyorsan döntött, a pénz akár “mától vagy holnaptól” rendelkezésre állhat arra, hogy a kormány segítse a munkahelyüket elvesztőket. A kabinet azonban mégsem tett ilyen lépést – jelentette ki.

 

A pártelnök úgy számolt, hogy amennyiben egymillióan veszítik el a munkájukat, akkor az uniós támogatásból hat hónapon keresztül lehetne fizetni az ő kieső jövedelmük négyötödét. A politikus ezért arra szólította fel a kormányt, hogy fizesse ki az állásukat részben vagy egészben elveszítő, illetve fizetés nélküli szabadságra küldött munkavállalók elmaradt jövedelmének a nyolcvan százalékát.

 

A pártelnök úgy értékelt, hogy a kormány nagy késéssel kezdte el a járvány elleni védekezésre való felkészülést. Ma is hiányoznak a tömeges tesztek, a legszélesebb körben, de elsősorban az egészségügyben biztosítani kell a védőfelszereléseket és nagyobb erőfeszítéseket kell tenni a kórházi eszközök beszerzéséért – jelentette ki Gyurcsány Ferenc. (MTI)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top