Politika

Kamerák előtt égette le magát a miniszter – egész Európa rajta röhög

Fotó: Draskovics Ádám / Népszava

Varga Judit igazságügyi miniszter megtanulta, milyennek is kellene lennie egy igazi közszolgálati csatornának. A miniszter egy magyar kormánytagtól szokatlanul hosszú, több mint 15 perces tévéinterjút adott az osztrák közszolgálati ORF csatornának. A beszélgetés tanulságos volt, ajánljuk minden riporternek az MTVA-ban.
 

A riporter megkérdezte rögtön a riport elején, azt, ami egész Európát foglalkoztatja most, hogy

MIÉRT NINCS IDŐBELI KORLÁTJA A FELHATALMAZÁSI TÖRVÉNYNEK,

hiszen egyetlen európai országban sem vezettek be hasonlót. Varga természetesen nem válaszolt, csak hablatyolt és elkezdett azzal védekezni, hogy más országokban is kihirdettek vészhelyzet, és bevezették a rendeleti kormányzás. A riporter azonban nem ejtette a kérdést az itthon megszokottak szerint, hanem váratlanul azt mondta:

„ELNÉZÉST, MINISZTER ASSZONY, EZ NEM IGAZ. NINCS MÉG EGY ORSZÁG, AHOL A VESZÉLYHELYZETET IDŐKORLÁT NÉLKÜL VEZETTÉK BE.”

 
Mindezek után az elkövetkező több mint 10 percben még ötször tette fel ugyanezt a kérdést a riporter, de egyszer sem kapott rá konkrét választ. Varga parlamenti felhatalmazással dobálózott, meg az Alkotmánybíróság fontos szerepével, és azzal, hogy neki az a munkája, hogy a liberális mainstreammel harcoljon(!), pedig mi azt hittük hogy igazságügyminiszter. A riporter azonban felkészült volt, és tisztában volt azzal, hogy a parlamentben kétharmados többsége van a kormánynak, így ott is egyedül Orbán akarata érvényesül. A végső döfést azonban azzal adta meg a magyar miniszternek, amikor megkérdezte, miért van az, hogy

A KIHIRDETETT MIGRÁCIÓS VESZÉLYHELYZET NÉGY ÉVE FENNÁLL ÚGY IS, HOGY A MENEDÉKKÉRŐK MÁR NEM IS AKARNAK MAGYARORSZÁGRA JÖNNI?

 

Itt már elcsuklott a hangja Vargának, és valamiféle objektív tényekről kezdett el motyogni.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top