Politika

Elszabadult a koronavírus egy XVII. kerületi öregotthonban, azonnali zárlatot rendeltek el (+videó)

nyugatifeny.hu

Öt teszt is pozitív lett, a többire még várnak.




Öt embert szállítottak kórházba a Pesti Úti Idősek Otthonából koronavírus-fertőzés gyanúja miatt, és a tesztek mindegyikük esetében igazolták a gyanút – ezt Karácsony Gergely főpolgármester jelentette be péntek délutáni Facebook-videójában.

 

Az időseket gondozó intézmény további 13 lakóját koronavírus-gyanús tünetekkel különítették el, ma pedig ők is kórházba kerültek. Így hivatalosan megerősített koronavírusos beteg nem maradt az intézményben.

 

A X. kerületi tisztifőorvos az intézményben azonnal járványügyi zárlatot rendelt el.

 

A Fővárosi Önkormányzat egy magánlabor segítségével azonnal 200 teszt levételéről intézkedett, mind az ellátó szociális dolgozók, illetve a a bentlakók körében. Az intézmény dolgozói minden szükséges védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerrel el vannak látva.

 

Bár a fertőzés vélhetően még a látogatási tilalom előtti időszakhoz köthető, Karácsony fontosnak tartja, hogy a kórházakból, fekvőbeteg-ellátó intézményekből csak egyértelműen negatív koronavírus-teszt birtokában engedjenek vissza idős embereket a szociális otthonokba.




 

Videó:

Koronavírus az idősek otthonában

Sajnos megtörtént az, amitől mindannyian tartottunk: 5 idősotthonban élő embert fertőzött meg a koronavírus, további 13 lakó mutat a betegségre utaló tüneteket. Ők mindannyian kórházi kezelés alatt állnak, a Pesti Úti Idősek Otthonában pedig újabb óvintézkedéseket hoztunk annak érdekében, hogy ne terjedjen tovább a vírus. Nagyon fontos, hogy a kórházakból csak negatív teszttel kerüljenek vissza az otthonokba az idős betegek.#Budapest #vigyázzunkegymásra #maradjotthon

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. április 3., péntek

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top