Politika

Nyíltan hadat üzent Botka László Orbán oligarcháinak

Pestibulvar.hu

Új programot hirdetett meg a koronavírus-válság miatt Botka László, amit “nemzeti szolidaritási programnak” nevezett el. A program lényege, hogy Botka szerint az önkormányzatok és más intézmények megsarcolása helyett a kormánynak




A NER-LOVAGOKNÁL KELLENE ELKEZDENIE BENYÚJTANI A SZÁMLÁT!

 

Egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy




A nemzeti együttműködés rendszerének kiválasztottjai százmilliárdos vagyonokra tettek szert az állami megbízásokból, az uniós támogatásokból. Néhányan emberi ésszel nehezen felfogható vagyonokat gyűjtöttek alig egy évtized alatt. Eljött az ideje, hogy a legtehetősebb magyarok végre visszaadják, amit a közösből kaptak. A járvány idején joggal várják el az emberek, hogy az Orbán Viktor által épített „nemzeti tőkés” réteg is belenyúljon a zsebébe, és hozzájáruljon az ország megmentéséhez. Nem lehet az a megoldás, hogy tovább sarcolják a közfeladatokat ellátó intézményeket és az önkormányzatokat!

Javaslata szerint elsősorban azoknak kellene fizetniük, akik sok pénzt szereztek az elmúlt években közbeszerzéseken, és az EU-s támogatásokon. Botka szerint

  • a legalább 5 milliárdot nyert cégeknek a pénz 1 százalékát,
  • a 10 milliárd felett nyertek a pénz 2 százalékát,
  • a 100 milliárd felett nyertek pedig a támogatások 3 százalékát kellene visszafizetniük.

 

A visszafizetési kötelezettség leginkább Mészáros Lőrinc cégeit érintené, de néhány külföldi tulajdonú, többnyire útépítésekkel, infrastruktúra-fejlesztéssel foglalkozó multit is. Botka különadókkal sújtaná az állami pályázatokon győztes cégeket, és a leggazdagabb magyar állampolgárokat is, a kis- és közepes vállalkozásokat viszont nem. A polgármester szerint így akár 500 milliárdos nagyságrendben lehetne beszedni pénzt tőlük.




 

Botka azt várja, hogy a kezdeményezéshez minél többen csatlakozzanak. Pikó András józsefvárosi polgármester és Karácsony Gergely főpolgármester már jelezte is, hogy támogatják a javaslatot.

 

Botka teljes bejegyzését itt elolvashatják:

🇭🇺 🇪🇺 NEMZETI SZOLIDARITÁSI PROGRAM„A bajban van igazán szükség a szolidaritásra. A jövő építése azzal kezdődjön,…

Közzétette: Botka László – 2020. április 6., hétfő

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top