Politika

Dr. Dávid Ferenc elegáns választ adott a bajban is gyurcsányozó megmondóembernek

nyugatifeny.hu

Precíz.




Beszámoltunk róla, hogy az állítólag gazdasági témákra szakosodott hetilap, a HVG online kiadása tegnap érintetlenül hagyta a Demokratikus Koalíció 20 pontos, átfogó gazdasági és szociális javaslatcsomagját, ellenben közölte egy Tamás Gáspár Miklós nevű, cikkcakkos múltú filozófus írását, amelyben a szerző hosszan korholja Gyurcsány Ferencet, amiért az csúnya szavakkal illette a miniszterelnököt.

 

A HVG (sokadik) gyurcsányozós cikkétől az ellenzéki oldalra sorolt lap olvasói sem voltak elragadtatva (kommentek itt), ma pedig reagált rá Dr. Dávid Ferenc közgazdász, a DK szakpolitikusa is.




 

Alább Dávid Ferenc cikkéből idézünk részleteket:

Dr. Dávid Ferenc közgazdász (balra) és Tamás Gáspár Miklós filozófus (jobbra)

 

Ha valaki alkotmányellenesen, törvénysértően, igazságtalanul és szakszerűtlenül irányítja az országot, arra milyen jelzőt szabad, milyen jelzőt kell aggatni?

 

Nézzük csak Gyurcsány Ferenc mondatait!

 „Itt áll előttünk egy kicsinyes gazember”.




 

Itt áll előttünk egy olyan ember, aki cimboráival együtt, elvette az emberektől a kötelező magán-nyugdíjpénztári megtakarításait, engedte elkonfiskálni a takarékszövetkezeti vagyont és haveri alapra helyezte a milliárdos közbeszerzések rendszerét.

 

És folytathatnám a sort, de nem teszem, hiszen a bűnlista rendkívül hosszú. Törvényesített lopások sorozata! Jobb lett volna a gazember helyett a gazfickó?

 „Politikust játszik. Államférfiúi szerepben tetszeleg.”

 

A kormányzó párt elnöke tudatosan szembeállítja egymással a nemzedékeket, gerjeszti az idegengyűlöletet, a falu-város ellentétet örömmel szítja, képzelt ellenségekkel harcol és közben várvédő hősként csatázik az unióval. Politikai ellenfeleit lenézi.

 

A nemzet oltalmazójaként áll a gátra (árvíz), most éppen a nemzet orvosa szerepet alakítja (vírus) és mindeközben ő az ország első számú foci szakértője is. Bizony nem államférfi, hanem csak egy sok érdekeltséggel rendelkező politikai nagyvállalkozó.

 

A Magyarország Zártkörűen Működő Részvénytársaság elnök-vezérigazgatója, aki szemmel láthatóan imádja attakjai eredményeit és nyíltan a profitra hajt.

– „Közben csak egy görcs rángatta útonálló”.

 

Ez valóban kegyetlen mondat, ezen nincs mit szépíteni. Az, hogy a mostani miniszterelnök görcsösen ragaszkodik a hatalmához, ahhoz nem fér kétség. Persze írhatta volna azt is Gy. F., hogy: „betyár”, „zsivány”, „csirkefogó”. Nem tette, mert nem ezt gondolja Orbán Viktorról.




 

Az Orbán-Gyurcsány csörte már régen nem a szép szavak mentén zajlik, és ezt TGM is pontosan tudja. A kedves közönség adok-kapok meccset lát, és az egymást ütlegelő felek nem nagyon válogatnak a verbális eszközökben sem. Nem jó, de így van és vélhetően így is marad.

 

Az addig rendben van, hogy TGM helyreigazítja a valóban nyersen fogalmazó volt kormányfőt. Az viszont nincs rendben, hogy a szóhasználati gyakorlatból és a sajátos stílusból kiindulva, politikai és morális jellegű következtetéseket is levon.

 

A kormányzó párt hívei nyilván nagy élvezettel olvassák TGM szavait és kritikáját, és bizonyára fel fogják használni a „kártékony gyalázkodás” formulát.

 

Vélhetően a kisebb ellenzéki pártok képviselői is elégedetten nyugtázzák majd, hogy TGM jól kiosztotta Gyurcsányt.

 

Írásában az ismert filozófus az általa hibásnak tartott Gyurcsány-bejegyzés hatását túlértékelte, illetve jócskán felnagyította, és ezzel akarva- akaratlanul elterelte a figyelmet a közelmúltban végrehajtott „alkotmányos puccsról” (felhatalmazási törvény).

 

Befejezésül: Gyurcsány Ferenc Facebook-bejegyzésének címe: „Orbán a bosszú embere. A kicsinyes bosszúé.” Ebben is tévedett a volt kormányfő?

Dr. Dávid Ferenc

(A szerző teljes írását >>itt találod<<).

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top