Politika

Dilemmát hozhat a járvány Orbánnak

Semjén Zsolt és Orbán Viktor - Forrás: Euronews / Youtube

Ellentétbe kerülhetnek a kormány politikai céljai és a gazdasági érdekek elemzők szerint.




Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön jelentette be, hogy továbbra is fenntartják a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet, az ehhez kapcsolódó korlátozásokat pedig hetente felülvizsgálják a fertőzések terjedése alapján. Politikailag és jogilag egyértelműen a kormány érdeke elemzők szerint, hogy minél tovább fenntartsa a veszélyhelyzetet, hiszen ez szinte korlátlan lehetőséget nyújt neki a cselekvésre. A járvánnyal együtt járó gazdasági válság azonban más politikát hozhat.

 

— Gazdaságilag abban lesz érdekelt, hogy az élet minél hamarabb visszatérjen a normális kerékvágásba, hiszen, hogyha tovább tart a karantén, mint ahogy azt a kormány eredetileg tervezte, akkor az nagyon brutálisan hathat a gazdaságra, és azon keresztül kikezdheti a kormány népszerűségét is – mondta Krekó Péter elemző.

 

Az elemző szerint a sokáig húzódó korlátozások kárt okozhatnak kormányközei gazdasági érdekeltségeknek is, tehát a jogi és politikai, illetve gazdasági szempontok erős ellentmondásban lesznek az elkövetkezendő időszakban. (Euronews)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top