Politika

Kimondta a Fidesz! Addig tart a veszélyhelyzet, amíg csak akarják!

Varga Judit és Orbán Viktor Fotó: Varga Judit/Facebook

Döbbenetes tartalmú interjút adott a Die Welt című konzervatív német lap hírportáljának Varga Judit. Bár a magyar igazságügyi miniszter cáfolta, hogy a felhatalmazási törvény kiüresítené a demokráciát,




A KIJELENTÉSEI ARRÓL ÁRULKODTAK, HOGY A FIDESZ-KORMÁNY BÁRMEDDIG FENNTARTHATJA A DEMOKRATIKUS JOGOKAT KORLÁTOZÓ HELYZETET.

 

Varga Judit például kimondta: bár nemzetközi szinten is “meglehetősen világos lesz”, hogy mikor ér véget a járvány, ehhez azonban Magyarország nem feltétlen fog igazodni, Varga Judit egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy

MAGYARORSZÁG NEM MÁSOKKAL EGYEZTETVE SZÜNTETI MAJD MEG A VESZÉLYHELYZETET.

 

Szerinte erről „minden országnak önállóan kell döntenie.” A miniszter eléggé talányos megfogalmazása szerint a járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet a megfelelő időpontban „a szükségesnél egy nappal sem korábban, és egy nappal sem később” vonják majd vissza. És mivel a veszélyhelyzet megszüntetéséről az Országgyűlés dönt, ez azt jelentheti, hogy

A VESZÉLYHELYZETNEK AKKOR LESZ VÉGE, AMIKOR A FIDESZ ÚGY AKARJA.

 

Arra a felvetésre, hogy a kétharmados többségű Fideszről nemigen képzelhető el, hogy a kormány szándékaival ellentétes döntést hozzon, Varga Judit kijelentette: aki ezt kifogásolja, annak valójában a magyar választókkal van gondja. Szerinte ugyanis a választók döntöttek úgy két éve, hogy kétharmados parlamenti többséggel ruházzák fel a kormányt, két év múlva pedig ismét döntenek majd.




 

Varga Judit ellentmondó kijelentései ezzel azonban még nem értek véget. Amikor például arról beszélt, hogy a veszélyhelyzet elmúltával az ebben az időszakban hozott döntések is automatikusan érvényüket vesztik, rögtön azt is hozzátette:

ELKÉPZELHETŐ, HOGY EGYES INTÉZKEDÉSEKRE TOVÁBBRA IS SZÜKSÉG LESZ, DE ERRŐL A PARLAMENT DÖNT MAJD,

így ezek a döntések „szabályos törvények, és nem rendeletek” lesznek.

 

Tetszenek érteni ugye? Az igazságügyi miniszter ezzel azt üzente, hogy bármilyen különleges intézkedés a veszélyhelyzet után is fenntartható, mert a Fidesz engedelmes kétharmados többsége ezt meg fogja szavazni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top