Politika

Újabb kórházigazgatót rúgott ki Kásler Miklós

dr. Cserháti Péter, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) főigazgatója - Forrás: nepszava.hu

Felmentették az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatóját




 

Az emberi erőforrások minisztere megszüntette dr. Cserháti Péter, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) főigazgatói megbízását – közölte az EMMI.

 

A tárca tájékoztatása szerint a felmentés oka, hogy a járványügyi veszélyhelyzetben dr. Cserháti Péter nem teljesítette az Operatív Törzs által jóváhagyott, a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírus-járvánnyal kapcsolatos utasításait a felkészülésre.

 




Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetnek április 15-re biztosítania kellett volna az új koronavírussal megfertőződött betegek számára több mint kétszáz ágyat, ebből április 10-én még egyetlen ágy sem volt erre a célra az OORI-ben, és április 16-ra az előírt tizedét sem ígérte a főigazgató az utasításban szereplő ágyszámmal szemben. Az intézetben ellátott rehabilitációs betegek áthelyezéséről nem gondoskodott. Mindez ellentétes az ágazati elvárással és a kórháznak adott feladatszabással. A megfelelő felkészülést nem végezte el a főigazgató, komolyan veszélyeztetve ezzel a járvány elleni sikeres védekezést és betegellátást – írta a tárca. Emlékeztettek: az Operatív Törzs az EMMI miniszterének javaslatára ütemezetten, minden hétre előre meghatározta a magyarországi egészségügyi intézetek, kórházak feladatait, többek között azt is, hogy hány betegágyat, hány intenzív ágyat kell biztosítani az adott intézményben a koronavírussal fertőzött betegek izolálására, ellátására, lélegeztetésére.

 

„Aki a komplex intézkedési terv ütemezett utasításait nem hajtja végre, az a betegek biztonságát, az életükért való küzdelem eredményességét veszélyezteti. Az OORI főigazgatójának ilyenfajta eljárása ezért mind szakmailag, mind emberileg elfogadhatatlan” – zárta közleményét az EMMI. (magyarnemzet.hu)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top