Politika

Kifakadt Kásler veszélyes döntése miatt a Szent Margit Kórház osztályvezető főorvosa

nyugatifeny.hu

Prof. Dr. Berényi Marianne megdöbbenve vette tudomásul a minisztérium döntését.




Beszámoltunk róla, hogy Kásler Miklós miniszter utasításba adta a kórházak vezetőinek, hogy április 15-ig, azaz szerdáig szabadítsák fel a kórházak közfinanszírozott ágykapacitásának minimum 60 százalékát.

 

Ez a gyakorlatban betegek effektív hazaküldését vagy más intézménybe való átirányítását jelenti.

 

Kásler döntését kemény kritikával kommentálta a budapesti Szent Margit Kórház fejlődésneurológiai osztályának osztályvezető főorvosa, Prof. Dr. Berényi Marianne.

 




Az orvos asszony posztját, melyet a saját közösségi oldalán és több orvosszakmai csoportban is megosztott, szó szerint idézzük:

“Szomorúan, tehetetlenül és megdöbbenve vettem tudomásul, hogy az EMMI utasításának megfelelően az ország egyetlen Fejlődésneurológiai osztálya (III. progresszivitás szintű, országos ellátási kötelezettséggel) a holnapi naptól nem fogadhat fekvőbeteget.

 

A kórház biztosított egy csökkentett kapacitású járóbeteg ellátási lehetőséget, ahol az osztály dolgozói megpróbálják a lehetetlent.

 

A minisztériumi utasítás veszélyezteti mindazon újszülöttek, koraszülöttek, fiatal csecsemők egészséges élethez való jogát, mely a korszerű, komplex kivizsgálás és az így felállított diagnózison alapuló korai, intenzív kezelés elmaradása eredményez.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top