Politika

Pofátlan közleményben reagált Kásler: Hiába tiltakoznak, nem hajlandó visszahelyezni Cserháti Pétert

nyugatifeny.hu

Az igazgató nem engedelmeskedett, ezért nincs neki kegyelem.




Vasárnap derült ki, hogy Kásler Miklós menesztette Cserháti Pétert, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) főigazgatóját, miután Cserháti nem volt hajlandó végrehajtani Kásler utasítását az ágyak 60 százalékának felszabadításáról.

 

Az intézmény dolgozói szerint felszabadítottak ugyan ágyakat, ám ragaszkodtak volna ahhoz, hogy a máshol nem gyógyítható betegeiket ne kelljen hazaküldeniük, mert ezzel kockáztatják a gyógyulási esélyeiket.

 

A hír hatalmas felháborodást váltott ki: a kórház dolgozói hétfőn demonstráltak is Cserháti menesztése miatt, a Semmelweis Egyetem pedig tiltakozásul kibővítette a rektori biztos megbízatását.

 

Az ATV Híradója az EMMI-hez fordult kérdésével, hogy az elmúlt napok tiltakozásának hatására elképzelhető-e, hogy Kásler minisztériuma felülvizsgálja korábbi döntését és visszahelyezi Cserháti Pétert a főigazgatói pozícióba.

Káslerék most megküldték a válaszukat az ATV-nek, amelyet szó szerint idézünk az atv.hu-ról:

„A Nemzeti Népegészségügyi Központ április 10-ei ellenőrzésekor kiderült, hogy egyetlen ágyon sem tud fogadni koronavírus-fertőzött beteget az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, és maga a volt főigazgató csak április 16-ra ígért 20 ágyat a miniszteri utasításban szereplő több mint 200 ággyal szemben. Az erről szóló jegyzőkönyvet a volt főigazgató is aláírta.




 

A minisztérium nem vizsgálja felül a döntését, mert dr. Cserháti Péter volt főigazgató nem készítette fel intézményét megfelelő időben a koronavírusos betegek fogadására, és ezzel komolyan veszélyeztette a járvány elleni sikeres védekezést és a betegellátást”

 

NYF-kommentár: Tehát mivel Cserháti nem volt hajlandó maradéktalanul eleget tenni Kásler parancsának, lehet bármilyen szakember, nincs számára kegyelem.

 

Kásler agyrém ötletét a 36.000 kórházi ágy kiürítéséről egyébként ma élesen kritizálta a DK szakpolitikusa, Dr. László Imre (>>ITT TALÁLOD<<), és a Szent Margit Kórház osztályvezető főorvosa, Prof. Dr. Berényi Marianne is (>>ITT TALÁLOD<<).

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top