Politika

Müller Cecília: Bízom benne, hogy csak azokat a betegeket küldik haza, akik otthon ápolhatók

nyugatifeny.hu

Más mozit néz a tisztifőorvos.
Péntekre újabb 14 magyar vesztette életét a koronavírus következtében, ezzel 156 főre emelkedett az elhunytak száma – közölte Müller Cecília az operatív törzs pénteki tájékoztatóján.

 

A tisztifőorvos szerint minden nappal többen fertőződnek meg, ebben nincs semmi különös, hiszen a több fertőzött nagyobb kockázatot hordoz, több embernek adhatják át a betegséget. Erre nagyon oda kell figyelni, lassan belépünk a tömeges megbetegedések szakaszába.

 

Kitért arra is, hogy nagy visszhangot váltott ki a kórházi ágyak kiürítése, azonban ez szerinte

“rendkívül fontos intézkedés”.

 

Azt mondta: Magyarországon 66 ezer ágy áll rendelkezésre, de az előző évek tapasztalatai szerint az összes kórházi ágy 65-70 százaléka foglalt egyidejűleg.

 
Ahhoz, hogy 50 százalék felszabaduljon, a lefoglalt ágyakból 15 százalékot kell szabaddá tenni. Ez történhet áthelyezésekkel, vagy ha megengedi a beteg állapota, akkor hazabocsátással, erről orvosszakmai grémium dönt.

 

Müller elmondta: az elbocsátott betegeket három napi gyógyszerrel kell ellátni. Emellett kapnak egy ápolásszakmai zárójelentést, amely a szükséges ápolási teendőket tartalmazza.

“Bízom abban, hogy tényleg csak azok a betegeket bocsátják haza, akik otthon ápolhatóak”

– fogalmazott Müller Cecília.

 

Probléma esetén az adott intézményvezető, a betegjogi képviselő és a Nemzeti Népegészségügyi Központ felé lehet jelzést tenni – tette hozzá.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top