Politika

Szijjártó Péter nyilatkozata szerint semmibe veszi az alapvető betegjogokat

Illusztráció: MTI Fotó: Mohai Balázs

Noha a kormány már a járvány megjelenése óta azt mondja, hogy ura a helyzetnek, most mégis 36 ezer beteg embert küldtek el a kórházakból egyik pillanatról a másikra – ha volt hová hazamenniük, ha nem. 




Szijjártó Péter erre cinikusan csak annyit válaszolt, hogy

nem szólítottak fel távozásra olyan betegeket kórházakból, akik ellátásra, kezelésre szorulnak.

 

Úgy látszik, Szijjártó Péter szerint ezek a kórházban fekvő betegek eddig sem ellátást, sem kezelést nem kaptak, és nem a gyógyulásukra vártak, csak hobbiból vagy viccből vették igénybe az egészségügyet.

– írja a közleményében Dr. László Imre polgármester, volt kórházigazgató, a DK elnökségi tagja.

 

Orvosként és volt kórházigazgatóként is felháborítónak tartom Szijjártó cinizmusát. Hiszem, hogy minden magyar embernek joga van a megfelelő egészségügyi ellátáshoz, és aggódom azokért, akiknek ilyen körülmények között kellett lemondaniuk a gyógyulásról. Amit a kormány tett, az az alapvető betegjogok semmibevétele, és ugyanúgy elfogadhatatlan egy demokratikus, európai országban, mint Szijjártó cinizmusa. – nyilatkozta az ellenzéki politikus.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top