Politika

A kormány Facebook-oldala szerint északon megy le a Nap

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
„Lakáskeresők! Mostantól az északi tájolás is jó lesz naplementés ábrándozáshoz” – írja az egyik kommentelő.




Április 17-én borítóképet cseréltek a Magyarország Kormánya Facebook-oldalon.

 

A fotó egy budapesti látkép a Lánchíddal.

Mint azt a 444 kiszúrta,

a képen északon megy le a nap.

 

Közzétette: Magyarország Kormánya – 2020. április 16., csütörtök

 

A hozzászólók egymás után írták oda a véleményüket a poszt alá Facebookon:




“A legtöbben azt hiszik, hogy a Nap keleten kel és nyugaton nyugszik. Ez azonban csak egy leegyszerűsítés és mindössze két napon igaz. A tavaszi és az őszi nap-éj egyenlőség idején. A téli időszakban a Nap dél-keleten kel és dél-nyugaton nyugszik. Nyári időszakban észak-keleten kel és észak-nyugaton nyugszik. Mármint nálunk. Vannak helyek, ahol télen fel se kel, nyáron le sem nyugszik.”

 

“Most akkor hányra kell átállítani az órát? Maradunk az időzónában, vagy a Nap megváltozott pályája ilyen hatással nincs ránk? A Föld pólusai sem változtak, esetleg a röppályánk a naprendszerben?”

 

“A kép a budai vár déli rondellájáról készülhetett. A nap már a horizont fölött van, nem is kicsit. Tehát vagy északtől nyugatra kelt, vagy északról keletre nyugszik. Aki ezt valódi képnek gondolja, az nem ismeri a város fekvését, vagy egyszerűen ritka nagy ökör”.

 

“Előttem van észak, hátam mögött dél, balra a Nap nyugszik, jobbra pedig…. izé”

 

“A művész a hanyatló nyugati demokráciát és a növekvő keleti kultúra erejét kívánta bemutatni a kompozícióban, hiszen ki nem ismerné a mondókát: “Előttem van észak, hátam mögött dél, SZEMBEN a nap nyugszik, jobbra pedig kél”. Már nem is létező sem a bal oldal, sem a nyugat…”

 

“Lakáskeresők! Mostantól az északi tájolás is jó lesz naplementés ábrándozáshoz.”




 

Az egyik kommentelő pedig azt írta, ez egy retusált stock fotó, mellékelt is hozzá egy linket. De más is írta, hogy stockfotó lett feltöltve az oldalra és a hibát valószínűleg a fotós követte el.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top