Politika

Varga Judit: politikai rágalomhadjáratot indítottak az Európai Parlamentben Magyarországgal szemben

fuggetlennemzet.hu

Szomorú látni, hogy egyes politikai erőknek még most is van arra idejük, hogy a Magyarországgal szembeni rágalomhadjárataikat folytassák – kommentálta Varga Judit igazságügyminiszter az Európai Parlament mai megszavazott állásfoglalását, mely a magyar felhatalmazási törvényt is elítéli és szankciókat, újabb 7-es cikkelyes eljárást szorgalmaz.




 

Az Európai Parlament ma elfogadott állásfoglalásában az európai összefogás és a közös cselekvés helyett ismét Magyarországot támadja. Akik egész nap az EU egységéről beszélnek, azok ismét megtettek mindent azért, hogy még a világjárvány elleni fellépésben se lehessen egységet létrehozni. Szomorú látni, hogy egyes politikai erőknek még most is van arra idejük, hogy a Magyarországgal szembeni rágalomhadjárataikat folytassák. A kormány továbbra is a magyar emberek érdekében dolgozik és nem hagyjuk, hogy ebben bárki is hátráltasson minket! – így kommentálta Varga Judit a Facebook oldalán az Európai Parlament állásfoglalását, melyet ma szavaztak meg.

 

“Szomorú látni, hogy egyes politikai erőknek még most is van arra idejük, hogy a Magyarországgal szembeni rágalomhadjárataikat folytassák. A kormány továbbra is a magyar emberek érdekében dolgozik és nem hagyjuk, hogy ebben bárki is hátráltasson minket!“ – írta az igszságügyminiszter.




 

Arról, hogy az Európai Parlamenti frakciók terveznek ilyen állásfoglalást, és újabb 7-es cikkelyes eljárást szorgalmaznak a felhatalmazási törvény miatt, április elején itt írtunk.

 

Az EP ma délután szavazta meg a “COVID-19-világjárvány és annak következményei elleni küzdelemre irányuló összehangolt uniós fellépésről” szóló állásfoglalását az egészségügyi kapacitások növelését, ambiciózus uniós költségvetés elfogadását szorgalmazva, szolidaritásról biztosítva a legrosszabb helyzetben lévő tagállamokat.

 

Az állásfoglalás a magyar felhatalmazási törvény szerinti szabályozásról kimondja, hogy az nincs összhangban az európai értékekkel, mert a törvény nem tartalmaz időkorlátot a járvány miatti veszélyhelyzetet illetően. A nemzeti és/vagy uniós szinten hozott intézkedésnek – a jogállamisággal összhangban – a szigorúan arányosnak kell lennie, és egyértelműen a a világjárványhoz, a jelenlegi egészségügyi helyzethez kell kapcsolódnia, és időben korlátozottnak kell lennie.

 

A EP az állásfoglalásban bírálja “a transznemű és interszexuális személyek jogai elleni támadásokat” is Magyarországon. Ezt a Semjén Zsolt által korábban beterjesztett saláta-törvényjavaslat tartalmazza.

 

Szankciók

Az Európai Parlament az állásfoglalásban szankciókat is szorgalmaz: felszólítják az Európai Bizottságot, hogy vizsgálja felül, hogy a rendkívüli intézkedések összhangban vannak-e az uniós szerződésekkel, és és alkalmazza az összes uniós szankciót e súlyos és tartós jogsértés kezelésére, “beleértve a költségvetési eszközöket is”. Az EP – ahogy erről korábban beszámoltunk- képviselő-testület emellett sürgeti a kormányközi EU Tanácsot is, hogy ismét tűzze napirendjére a folyamatban lévő, 7. cikk szerinti eljárással kapcsolatos vitákat és eljárásokat.




 

Fidesz-tiltakozás

A brüsszeli Fidesz-csoport már a szavazás előtt közleményt adott ki. Ebben azt írták: a határozat kiegyensúlyozatlan, “üresen kongó baloldali és liberális politikai kinyilatkoztatást tartalmaz”. A szöveg a liberális hálózatok által az elmúlt időszakban Magyarországgal szemben megfogalmazott ténybeli tévedéseket, nyilvánvaló hazugságokat, politikai előítéletekből táplálkozó rágalmakat tartalmazza a koronavírus elleni magyarországi intézkedésekkel kapcsolatban – írták.
A Fidesz-KDNP brüsszeli képviselői szerint “az európai parlamenti frakciókon átívelő baloldali-liberális-centrista, bevándorláspárti többség már hosszú évek óta indulatosan, nyilvánvaló hazugságokkal támadja Magyarországot, a koronavírus-járvánnyal szembeni küzdelemhez szükséges széles körű összefogás helyett most is a politikai és ideológiai vitákat helyezik előtérbe”.

Forrás: ATV




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top