Politika

Mi köze van a Budapest-Belgrád vasútvonal-építés titkosításának a járványhelyzethez?

hirklikk.hu

Azonnali kérdést tett fel a parlamentben Molnár Zsolt a kormánynak, tételesen sorolva azokat az intézkedéseket, amelyeket kormányzati szinten nem hoztak meg a járványhelyzet kezelésében, illetve azokat is, amelyeket meghoztak, de semmi közük a koronavírushoz. Orbán Balázs államtitkár válaszában nem felelt egyik kérdésre sem, de azt azért elmondta, hogy szakemberek szerint, a kormány jól végzi a dolgát. Sajnos, azt szintén nem mondta meg, kik azok a szakemberek, akikre hivatkozott.

 




Az egész civilizált világ a koronavírus-járvány ellen küzd, és azt gondolnánk, hogy a magyar kormány is ezt teszi. Ehhez képest, folytatódik a már korábban elkezdett példátlan politikai és gazdasági hatalom-koncentráció – így vezette be kérdéseit a szocialista politikus, aki ezután tételesen sorolta az utóbbi idők intézkedéseit.

 

Arra volt kíváncsi, hogy mi köze a járványhelyzethez a Budapest-Belgrád vasútvonal-építés titkosításának, az állam által Mészáros Lőrinctől megvásárolt cégnek, a színházak felügyelőbizottságában biztosított kormányzati többségnek, Göd különleges gazdasági övezetté nyilvánításának, a vidéki egyetemek alapítványi kezelésbe helyezésének, vagy a Városliget beépítésével kapcsolatos, az önkormányzati döntést felülíró rendelkezésnek.

Molnár felhívta a figyelmet, hogy meg kellett volna tenni olyan dolgokat, amiknek valóban köze lett volna a járvány és a vele járó válság kezeléséhez, de nem történtek meg: nincsenek tömeges lakossági tesztelések, nem segítenek érdemben az egészségügyi dolgozóknak, nem segítenek a kormány által gyakorlatilag betiltott, magukra hagyott ágazatoknak, és nem dolgozzák ki a rövidített munkaidő magyarországi működésének lehetőségeit sem.

 

Felszólította a kormányt, hogy fejezze be ezt a joggyakorlást, és térjen vissza a járvánnyal szembeni küzdelemhez.




 

A kormány részéről válaszoló Orbán Balázs államtitkár a járvány egészségügyi hatásaival kapcsolatban azt állította, hogy a szakemberek szerint, nincs igaza a szocialista politikusnak. Ugyanis mindenki azt mondja, hogy eddig viszonylag sikeresek tudtak lenni, a további intézkedésekre pedig azért van szükség, hogy ezeket a sikereket meg tudjuk őrizni. Ugyanakkor Orbán egyetlen szakembert sem nevezett meg a kormány munkáját pozitívan értékelők közül.

 

A gazdasági hatások kezelésével kapcsolatban az államtitkár ismét a GDP 18-22 százalékának átcsoportosítását hozta fel érvként, a Molnár Zsolt által felhozott példákra pedig azt mondta, hogy a járványügyi döntések és a rendes parlamenti törvényhozás menete külön-külön történik. Orbán Balázs azt mondta, nem tud rájönni, hogy ezt miért nem érti az ellenzék.

 

Molnár Zsolt viszontválaszában rámutatott, hogy az államtitkár által elmondottak között egyetlen válasz sem hangzott el az általa felsoroltakkal kapcsolatban.

 

A szocialista politikus felhívta a figyelmet arra, hogy Orbán Balázs arról sem beszélt válaszában, hogy miért az önkormányzatok ellen folytatják a küzdelmet a koronavírus helyett, és, hogy nem a bankokra kivetett különadót kéne kijátszani a stadionok tao-pénzekből való továbbépítésével.







Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top