Politika

Orbánban bíztak, de most odacsapott a kedvenceknek is

MTI Fotó: Illyés Tibor

Magyar Közlönyben megjelent rendelet értelmében, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által kiírt versenyrednszerben szereplő sportszervezet a munkaviszony vagy megbízási jogviszony (ebben az esetben akkor, ha  bérköltségként fizetik ki) keretében foglalkoztatott hivatásos labdarúgó vagy sportszakember rendszeres havi díjazását egyoldalúan csökkentheti. A kormány nem óvatoskodott, mert
A CSÖKKENTÉS MÉRTÉKE LEGFELJEBB 70 SZÁZALÉK LEHET,

 

igaz, a veszélyhelyzet lejártával vissza kell állítani az eredeti szintre. Eléggé fájhatott orbánnak ez a döntés, hogy a kedvenceinek is részt kell vállalni a járvány miatti gazdasági visszaesésből, de az látható, hogy a társadalom nagyobbik részénél

EDDIG IS KIVERTE A BIZTOSÍTÉKOT A FOCISTÁK BÉRE.

 

A döntés nem csak a futballistákra, hanem más, látvány-csapatsportban működő sportolókra és szakemberekre is kitér azzal a különbséggel, hogy esetükben a kormány nem határozta meg a csökkentés maximumát, tehát akár fizetés nélkül is maradhat egy vizilabdás, vagy kosaras játékos.

A magyar focisták kiemelkedően magas fizetése az értékelhetetlen teljesítményük miatt eddig is sokak szemében az igazságtalanság iskolapéldája volt. Összehasonlítva a sokkal nagyobb felelősséget kívánó szakmákkal, mint az orvosok, ápolók, pedagógusok fényévnyi távolságot találunk. Az alábbi kép jól mutatja, hohy mennyire nincs rendben ez a kérdés:
 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top