Politika

Nem kell a cégeknek a kormány csomagja: inkább kirúgják az embereket

Pestibulvar.hu

Hiába a kormány toldozott-foltozott gazdasági mentőcsomagja, már több járműipari multinál is úgy számolnak, hogy a héten bejelentett könnyítések ellenére sem fogják igénybe venni a kormány munkahelyvédelmi bértámogatását.




 

A Continental-csoporthoz tartozó ContiTech AG magyar leánya, a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. makói és váci telephelyén minimum 200, de legfeljebb 700 fős létszámleépítést fognak végrehajtani, mert

NEM BÍZNAK A KORMÁNYZAT BÉRÁTVÁLLALÁSI CSOMAGJÁBAN, MERT EZ SZERINTÜK NEM FOGJA MEGVÉDENI A MUNKAHELYEKET.

 

Emellett a Hankook rácalmási üzemében szakaszosan, hónapról hónapra küldenek el százas nagyságrendben munkavállalókat – tudta meg a Napi.hu Székely Tamástól, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) elnökétől.

Bodó Sándor az ITM foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn ígéretet tett arra, hogy a bértámogatási csomagot tovább fogják farigcsálni, de nem sok remény fűzünk ahhoz, hogy a környező országokéhoz hasonló mértékű és működőképességű csomagot fognak megalkotni.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top