Politika

Karácsony: „itt az ideje visszavonni a korábbi rossz döntéseket, befejezni a titkolózást”

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
A főpolgármester szerint a kormánynak inkább a tesztelésre kellene fordítania az energiáit a politikai vádaskodások helyett. A fővárosi Fidesz-frakció vezetője szerint nem követhető a főpolgármesteri rendeletalkotás.




Karácsony Gergely ismét a tesztelés fontosságáról írt a Facebok-oldalán.

 

“Akkor itt az ideje visszavonni a korábbi rossz döntéseket, befejezni a titkolózást, és a politikai vádaskodás helyett az emberekre figyelni. És szűrni, szűrni és szűrni. Mert miközben a kormány a korlátozások lazítására készül, sorjáznak a rossz hírek az állami intézményekből”

– kezdi posztját a főpolgármester.

 

Karácsony Gergely szerint érthető, hogy a Szent Imre kórház a súlyos átfertőzöttsége miatt csak negatív koronavírus-teszttel fogad beteget. Müller Cecília az operatív törzs sajtótájékoztatóján pedig arról beszélt, hogy a szociális ellátásba is csak negatív teszttel lehet visszaküldeni beteget a kórházból.

“Nagyos helyes. Az a baj csak, hogy a főváros pont ezt kérte egy hónappal(!) ezelőtt. Egy hónappal ezelőtt azonban a kormányhivatal megtiltotta a kórházaknak, hogy tesztet végezzenek, mielőtt átadják betegeiket. Akkor a kormányhivatal ezt „felesleges költségnek” minősítette. Egy teljes hónapot vesztegettünk el egy rossz és felelőtlen állásfoglalás miatt. Attól tartok, „életbevágóan” rossz és felelőtlen döntés volt, ami aligha maradhat következmények nélkül. Mi kell még, hogy a kormányhivatalban belássák, súlyos következményekkel járó hibás döntést hoztak? Mi kell még, hogy belássák, az élet és az egészség védelme nem lehet „felesleges költség”? Itt az ideje azt az állásfoglalást visszavonni, és nem tiltani, hanem előírni a tesztelést”

– fogalmaz a főpolgármester, aki azt is hozzáteszi, annak is itt lenne az ideje, hogy az operatív törzs ne a fenntartó alapján válogasson, amikor egyes intézmények fertőzöttségéről tájékoztatnak.




 

“A hírek szerint az állami fenntartású mezőszilasi idősek otthonában történt két haláleset után a szintén kormányzati fenntartású borsodnádasdi idősotthonban is koronavírus-fertőzés miatt hunyt el egy idős ember”

– írja posztjában Karácsony Gergely.

 

A főpolgármester kitér arra is, hogy a kormányülésen már lassan három hete ígéretet kapott, hogy a kormány támogatást ad idősotthonok szűréséhez. Leírja, hogy kaptak 500 tesztet, a főváros pedig még 20 ezret szerzett be azóta. A poszt szerint folyamatosan szűrik a főváros idősotthonaiak lakóit és dolgozóit, de a hajléktalan-ellátásban is tesztelnek.

 

Ugyanakkor a főpolgármester szerint a kormánynak is inkább erre kellene fordítania az energiáit a politikai vádaskodások helyett.




 

“Ha a kormány és kiszolgálói is erre, a szűrésre fordítanák az eddig politikai vádaskodásra elpazarolt energiáikat, annak az egész ország látná hasznát. Mert a formálódó szakmai konszenzus szerint csakis a nagyarányú szűréssel lehet megalapozni, hogy a korlátozások feloldásáról felelős döntést lehessen hozni mihamarabb”

– zárja posztját Karácsony Gergely.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top