Politika

Kiderült, hogy miért nem nyilatkozhatnak a kórházban dolgozó orvosok

Szeretlek Magyarország - szmo.hu

Az MSZP-s Tóth Bertalan kérdésére, hogy van-e védőfelszerelésük, hány ágyat kellett felszabadítaniuk, tesztelik-e a dolgozóikat, mindenhonnan azt a választ kapta, hogy forduljon az operatív törzshöz. Onnan pedig nem kapott eddig választ.




 

Mint azt mi is megírtuk, a koronavírus-járvány tetőzésére készülve a kormány elrendelte a kórházi ágyak 60 százalékának felszabadítását és az ott ápolt betegek hazaküldését. Emiatt több szakember is jelezte, hogy a helyzet komoly problémákat okozhat a súlyos állapotú emberek kezelésében, valamint az így el nem látottak későbbi állapotromlásában.

 

Ezért többek között az orvosi kamara is levelet írt Kásler Miklós miniszternek, aki szerint „a kormány az egészségügyi kapacitásokat a legsúlyosabb forgatókönyv szerint tervezi”.

 

A helyzet megismerése miatt az MSZP-s dr. Tóth Bertalan, levélben fordult közvetlenül a kórházakhoz, hogy tisztázni tudja a felmerülő kérdéseket. Mint írta:

“A megfelelő tájékoztatás életeket menthet.

 

A járvány előrehaladtával több kérdés is felmerült a járvány kezelését, különösen a krónikus betegek hazaküldését illetően, amikre az Operatív Törzs napi tájékoztatói eddig nem tértek ki. Nem bonyolult kérdések ezek, mégis tisztázásra szorulnak, hiszen az embereknek joguk van tudni, mi a valós helyzet‼ Csak így tudnak megfelelően védekezni‼”




 

Rákérdezett többek között arra, hogy hány ággyal rendelkeznek, hányat kellett felszabadítaniuk, hány betegek kellett emiatt hazaküldeni. Végeztek-e teszteket rajtuk, gondoskodtak-e a lakóhely szerinti önkormányzatok tájékoztatásáról. Mennyi előjegyzett műtétet halasztottak el. Van-e megfelelő védőfelszerelésük, mennyi lélegeztetőgépük van, tesztelték-e a dolgozóikat.

 

A politikus beszámolója szerint

az igazgatók mindannyian az operatív törzshöz irányították át. Egyikük egy levélben jelezte, hogy ők a minisztérium utasítása szerint nem adhatnak ki információt.

 

Ezért Pintér Sándorhoz és Kásler Miklóshoz, az operatív törzs irányítóihoz fordult, de tőlük ezidáig nem kapott választ – írta a közösségi oldalán a politikus.

 

‼A megfelelő tájékoztatás életeket menthet ‼ A járvány előrehaladtával több kérdés is felmerült a járvány kezelését,…

Közzétette: Dr. Tóth Bertalan – 2020. április 25., szombat

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top