Politika

Operatív törzs: 335 egészségügyi dolgozó fertőződött meg eddig

MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Hétfőre 2583-ra nőtt a magyarországi koronavírus-fertőzöttek és a 8 új elhunyttal 280 főre a járvány halálos áldozatainak a száma. – írja a napi.hu.




Kórházban jelenleg 931 beteget ápolnak, közülük 52-en lélegeztetőgépen vannak. Eddig 498-an gyógyultak meg a betegségből – mondta Müller Cecília, országos tisztifőorvos az operatív törzs mai tájékoztatóján. Jelenleg az összes fertőzött 13 százaléka – ez a jelenlegi adatok szerint 335 fő – egészségügyi dolgozó.

 

A laboratóriumi mintavételek száma 65625-re nőtt.  A halálozások száma a magas kockázati csoportoknak megfelelően, a megbetegedettek számához igazodik. A 280 elhunytból 261 volt 61 évesnél idősebb, az 51-60 éves korosztályba 11 fő tartozott, 6 beteg halt meg a 41-50 közötti korosztályból, és 2 beteg a 31-40 éves korosztályból.

 

A tisztifőorvos elmondta, egyértelmű hogy a fertőzések továbbra is zárt közösségekben terjednek, elsősorban az idősotthonokban, illetve azokban a kórházakban,  ahol  az új koronavírusos betegeket ápolják, ezért rendkívül fontosnak nevezte, hogy ezekben az intézményekben az egyéni védőfelszerelések használata, főként a helyes használata is nagy hangsúlyt kapjon.




 

Kérdésekre adott válaszaiból kiderült még:

  • A járvány tetőzése után nem lehet tudni, meddig tart majd az az időszak, amikor már nem nő tovább a megbetegedettek száma, de még nem is csökken, az az úgynevezett plató. Ez alatt az idő alatt egy beteg egy másiknak tudja átadni a fertőzést.
  • Egy veseelégtelenségben szenvedő beteg már kapott vérplazma kezelést, reménykeltő az állapota. Tervezik, hogy másokat is bevonnak a vérplazma kezelésbe, ezért kérik, hogy azok a gyógyultak, akiknek jó az egészségi állapota és hajlandóak vérplazmát adni, jelentkezzenek.
  • Az összes fertőzött 13 százaléka egészségügyi dogozó.
  • 25 idősotthonban ütötte fel a fejért a vírus, ennek következtében 64-en hunytak el

forrásnapi.hu




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top