Politika

Ez lehet Orbán nagy terve? Elég zavarosnak tűnik az elképzelés

Pestibulvar.hu

A parlamenti vitában, amikor az ellenzék számonkérte Orbánon, hogy miért nem támogatja a meglévő munkahelyek megtartását, vagy miért nem hosszabbítja meg a munkanélküli járdadék időtartamát, Orbán azt mondta, hogy a három hónapos munkanélküli segély után





MINDENKI KAPNI FOG MUNKÁT, VAGY A PIACON,VAGY AZ ÁLLAMTÓL.

 

Azonban a mondat a levegőben maradt, mert nem fejtette ki sem ő, sem más kormánytag, hogym iként gondolják ennek megvalósítását. Mindemellett, a kormányzat egy televíziós kampányba kezdett, amelyben Orbán Viktor saját maga jelenti ki, hogy a cél annyi új munkahely létrehozása, amennyi a járvány miatt megszűnik.

 

A dolog azért is sántít, mert a munkahelyek a piac beszűkülése miatt szűnnek meg, és nem valószínű, hogy új iparágak fognak kinőni a semmiből, amik rögtön felszívják a szabaddá vált munkaerőt.

AZT PEDIG, HOGY HA AZ ÁLLAM AD KÖZMUNKÁT, AZT MÁR MEGTANULTUK MIT JELENT.

 






Most azonban egy érdekes információ jelent meg a Magyar Közlönyben: egy kormányhatározatban Orbán Viktor arra utasítja Szijjártó Pétert, hogy azonnali hatállyal kössön

STRATÉGIAI EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁST EGY MUNKAERŐ-KÖLCSÖNZŐ CÉGGEL.

 

A Prohumán évente mintegy 20 ezer embernek ad munkát, bár jelen pillanatban a honlapjukon elérhető kínálat igen szegényes, mégis az ország egyik legnagyobb foglalkoztatójának tekinthető. Csak találgatni tudunk, ez e nagy terv, hogy a munkájukat elvesztőket majd küldik a multikhoz éjszakai árufeltöltőnek, vagy parkőrnek. Az sem teljesen világos, miért Szijjártó kapta ezt a feladatot.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top