Politika

Vérre szomjaznak Orbán hívei! Így még nem vágták a képükbe az igazat!

Pestibulvar.hu

Ha rajtuk múlna, a keresztényi szeretet nevében Charlie Hebdo-t csinálnának a Népszavából?






 

Egyre nagyobbra duzzad a “botrány”, amit a Fidesz propagandamédiája robbantott ki – hogy puszta tudatlanságból, vagy szándékos félreértésből, ki-ki döntse el maga -, amiért a Népszava kiváló karikaturistája, Pápai Gábor egy rajzon ki merte mondani az igazat a kormány álkereszténységéről. A karikatúrán a keresztre feszített Jézus Krisztus társaságában Müller Cecília látható, amint Krisztusra célozva azt mondja: “Alapbetegsége függőséget okozott”.

 

Forrás: Népszava – Pápai Gábor

A rajzról a legképtelenebb és legvadabb értelmezések láttak napvilágot, a kritikusok többsége Pápai állítólagos kereszténygyűlöletéről beszél. Szerintük a rajz célja az volt, hogy meggyalázza Jézus Krisztust, illetve Müller Cecíliát, csak azért, mert hívő ember. A KDNP nevű álkeresztény párt még azt is bejelentette, feljelentést tesz a Népszava ellen a karikatúra miatt, az ugyanis szerintük

“A SÖTÉT OLDAL GYŰLÖLETÉNEK A MEGNYILVÁNULÁSA”.

 

A valóság ezzel szemben az, hogy a karikatúra nem Krisztust karikírozta, hanem pont hogy az ő általa képviselt értékeket védte meg Müller Cecília, és rajta keresztül a kormány farizeus álkereszténységétől. A rajzon Müller Cecília azt hazudja Jézus Krisztusról, hogy alapbetegsége okozta a kereszthalálát. Ezzel a készítő arra a hazug gyakorlatra próbálta felhívni a figyelmet, amit a kormány hetek óta csinál, vagyis hogy puszta politikai számításból minden koronavírusos halálesetet az áldozat alapbetegségére próbál ráfogni. Ez azt a célt szolgálja, hogy a kormány feddhetetlen maradjon, és hogy ne kelljen semmilyen látszólagos felelősséget viselnie az érintettek haláláért.

 






Nem kétséges, hogy az áldozatok többsége idős ember lévén valóban rendelkezett már valamilyen meglévő alapbetegséggel. De az, hogy mindent ezzel próbálnak magyarázni, és közben “elfelejtenek” említést tenni arról, hogy rengetegen a kormány megkésett vagy elégtelen járványügyi védekezésének következtében fertőződtek meg – beleértve a hiányos védőfelszerelések miatt tömegesen megfertőződött kórházi dolgozókat -,

TELJESSÉGGEL ELFOGADHATATLAN, ÉS NYILVÁNVALÓAN AZT A CÉLT SZOLGÁLJA, HOGY MEGPRÓBÁLJÁK KIMOSNI ŐKET A BŰNEIK ALÓL.

 

A rajz azt demonstrálja, hogy ha Müller Cecílián múlna, ő Krisztus kereszthalálát is képes volna elhazudni, ha a propaganda iránya ezt követelné tőle. Arra mutat rá, hogy mintha csak Jézus valódi tanításait, elkötelezettségét, szilárd erkölcsiségét és szeretetét tagadnák meg, ugyanúgy tagadják meg pl. a tragikusan elhunyt tatabányai ápolótól az önfeláldozását, amely első sorban – és nem az “alapbetegsége” – a halálához vezetett.

 

Krisztus a rajzon mindazokat testesíti meg, akiknek Orbán kegyetlen és érzéketlen rendszere – ide értve az időseket, a magatehetetleneket és a betegeket – hátat fordított, és a sorsára hagyott a kórházakból. A rajz szembeállítja Müller Cecília és a kormány álkeresztény farizeusságát mindazokkal, akiket ez a rendszer “keresztre feszített”, és elárult. Orbánék végső soron magát Jézus Krisztust és a kereszténység valódi értékeit árulták el, Pápai Gábor a karikatúrájával pont hogy ezeket próbálta megvédeni tőlük, az álkereszténység hazug képviselőitől. Ezért nem megvetést, feljelentést és lincselést érdemelne, hanem tiszteletet és megbecsülést.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top