Politika

Hannibal Lecterként ábrázolta Orbán Viktort a német köztelevízió egyik műsora

Szeretlek Magyarország - szmo.hu
Orbán Viktor intézkedéseit a német tévéműsor a kínai állami rendeletekhez hasonlítja.






Orbán Viktor hálás téma a különböző európai államok televíziói számára: korábban a holland és az osztrák köztévé is szatirikus műsorban emlékezett meg a nemzeti együttműködés rendszeréről, míg most a német ZDF csatornán mentek neki a magyar miniszterelnöknek – szúrta ki a 24.hu.

 

A Heute Show, egy amerikai mintára működő esti politikai one-man-show műsorvezetője, Oliver Welke az álhírek magyar büntetőjogi korlátozásáról azt mondta:

„Ahol Orbán dönti el, mi az álhír, ott Weinstein lehet a nőjogi ombudsman.”

 

Az üres nézőtér előtt felvett műsorban ezután Welke mögött egy montázs jelent meg, ahol Ursula von der Leyen Clarice Starlingként jelenik meg, aki a Bárányok hallgatnak című film FBI-ügynöke volt.

 

Mellette pedig ott van Orbán Viktor, mint lekötözött, maszkos Hannibal Lecter.

 

A képen látható felirat nagyjából annyit tesz, hogy “Uschi hallgatása”, utalva arra, hogy az Európai Bizottság eddig nem hozott szankciókat Orbán határidő nélküli korlátlan felhatalmazása ellen.

 






A műsorvezető szerint

„egy luxemburgi nyugdíjas már megmutatta, hogyan kell ezt csinálni. Legfeljebb nem ütött elég nagyot”.

 

Eközben egy bejátszáson Jean-Claude Juncker látható, ahogy finoman megpofozza a magyar miniszterelnököt, miközben “diktátornak” szólítja.

 

Orbán Viktor intézkedéseit a német tévéműsor egyébként a kínai állami rendeletekhez hasonlítja, amikben a kínai diplomaták igyekeznek a megfelelő szóhasználatra kötelezni külföldi országokat a koronavírus járvánnyal kapcsolatban. De párhuzamot vonnak Törökországgal is: ott a koronavírus elleni harc jegyében sok közönséges bűnöző amnesztiát kapott, miközben ellenzéki újságírók és civil aktivisták börtönben maradtak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top