Politika

Elképesztő titkolózás – A kormány a járvány kirobbanása óta nem közöl részletes adatokat!

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benkő Vivien Cher

Az egyik legjelentősebb pénzügyi lap, a Portfolio, statisztikusokkal beszélgetve arra a megállapításra jutott, hogy a járvány kitörése óta egyre több ember veszíti el az állását, és ezzel párhuzamosan egyre kevesebb adatot közöl a munkanélküliséggel kapcsolatban a magyar kormány.





ÚGY LÁTSZIK, A KORMÁNYZAT NEM SZÍVESEN KÖZÖL SZÁMUKRA KEDVEZŐTLEN ADATOKAT,

pedig mikor még rekord alacsony volt a munkanélküliek száma, minden hónapban részletes tájékoztatást tettek közzé.

 

A jelenlegi helyzet azért is gond, mivel a kutatók így nehezebben tudnak csak előrejelzést készíteni arról, hogy milyen gazdasági időszak előtt állunk.

Korábban a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat egy részletes adatbázist készített minden évben az elbocsátottak, leépítettek számáról, és minden hónapban jelezte, hogy pozitívan vagy negatívan változott a helyzet.

EZ EGÉSZEN MÁRCIUSIG TARTOTT, AZÓTA CSAK NÉHÁNY FŐBB ADATOT TESZNEK KÖZZÉ.

 

Azt lehet tudni, hogy az említett hónapban 281 ezer munkanélküli volt az országban, de azt már nem, hogy ezek közül hányan jogosultak álláskeresési vagy szociális ellátásra, melyik szektorban milyen magas az állástalanok aránya, és azt sem tudni, hogy mennyi ezek közül a tartósan munkanélküli.

 






A pénzügyi lap szerint, leginkább a csoportosan leépítettek arányát kéne tudni ahhoz, hogy a munkanélküliség struktúráját a válság során is nyomon lehessen követni. Megkeresték az üggyel kapcsolatban az illetékes Innovációs és Technológiai Minisztériumot is, ahonnan a lap kérdéseire nem érkezett válasz.

“SEMMIT SEM TUDUNK, SEMMILYEN ADATOT SEM KAPUNK”

– mondta a lapnak egy munkaerő-piaci helyzettel és előrejelzéssel foglalkozó kutató.

 

A Portfolio szerint azonban áprilisban további tízezrek veszítették el az állásukat, így a munkanélküliek száma már 330 ezer körül lehet, de egyes felmérések szerint, az elbocsátási hullámnak még nincs vége, így a munkanélküliek aránya elérheti akár a 10 százalékot is.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top