Politika

Magyar orvos a frontvonalból: egy hétig hordom a nyolcórás maszkot, 183 ezer forint lett a havi fizetésem

MTI/Balogh Zoltán

Interjút készített a 444.hu egy nyugat-magyarországi város kórházának orvosával: a pulmonológus, tüdőgyógyász a koronaosztályon dolgozik, folyamatosan fertőzött betegeket gyógyít.





„Frontvonalban vagyok.”

 

A lapnak azt mondta, fokozott kockázatú beavatkozást végez, ez a hörgőtükrözés, ezért kapott FFP2 maszkot. FFP3 kellene, de

„olyat mi még nem láttunk.”

 

Ami azonban ennél is nagyobb gond, hogy hiába reklámozza magát Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter napi szinten a kínai import védőeszközökkel, az orvos szerint

egy hétig kell használnia egy maszkot, holott hivatalosan ezeknek a használati ideje nyolc óra.

Szkafandert és védőszemüveget is magának szerzett, de jól mutatja a színvonalat, hogy

az osztály az Aliexpressről rendelt FFP maszkot pluszban, hogy legyen a nővéreknek is. 

Az orvos szerint erős túlzás, hogy kormányzati úton meg lett oldva a védőfelszerelések kiosztása, most a használt maszkokat maguk próbálják meg fertőtlenítővel befújni.






 

Ráadásul sokuknak az eddiginél is komolyabb anyagi gondjuk lett, miután a veszélyhelyzet kihirdetésével párhuzamosan azonnal megtiltották, hogy az egészségügyi dolgozók másodállást vállaljanak. A nyilatkozó orvos szerint ez az ő esetében azt jelenti, hogy nem ügyelhet háziorvosként egy másik városban, míg egyes kollégáik a magánrendelésüket kellett felfüggesszék.

 

A kormány által beígért 500 ezer forintos juttatást sem kapták még meg, mint fogalmazott,

Nekünk az a teóriánk, hogy ez a túlélőknek jár majd. Nem tudjuk. Semmi konkrétum nincs róla. Azt sem tudjuk, hogy nettó vagy bruttó.

 






Ezek után elárulta az interjúban, hogy

az ő alapfizetése 203 000 forint nettó, de most 183 ezer forintot kapott, mert beteg volt március elején, ezért három napot táppénzen volt.

 

Mellékesen jegyezte meg, hogy márciusban az autójának szervizelése 120 000 forint volt, és 60 000 a kötelező biztosítás, úgyhogy neki ugrott a márciusi fizetése.

Nálam itt szakadt el a cérna. Nagyon jó ez a tapsolás, és hogy küldenek ebédet, meg nagyon cukik, de ebből én nem tudom kifizetni a kötelezőmet

– magyarázta a kiszolgáltatott helyzetben tartott orvos, akinek anyagi megbecsültsége egyáltalán nem tükrözi a hősies kormánypropagandát.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top