Politika

Sírt, fájdalmai voltak, kioktató magyarázattal tették ki a kórházból a magatehetetlen nőt

A kép illusztráció! - Forrás: nyugat.hu

Az elmúlt hetekben a járványhelyzetre hivatkozva Magyarország kórházaiból tömegével küldték haza, a beteg embereket. 





Klubrádió egy hallgatója 85 éves súlyos beteg édesanyja kálváriáját osztotta meg velünk, aki mozgásképtelen és táplálásra szorul, mégis kitették az egyik centrumkórházból.

 

A gyötrelmes történet azzal kezdődött, hogy az idős nő rosszul lett az otthonában , rendkívül legyengült állapotba került, ezért fia orvost hívott hozzá, de a körzeti doktor nem mehetett ki hozzá, ezért mentőért telefonáltak, ami az egyik centrumkórházba szállította. Ott koronavírustesztet végeztek rajta, melynek eredménye negatív lett. Gyulladásos állapotot találtak a szervezetében, közben vérzés lépett fel nála, ezért transzfúzió kapott, ezután a belgyógyászatra került. A hozzátartozó akkor már orvossal nem tudott beszélni, majd bő egy hét után zárójelentést nyomtak a beteg nő kezébe, és rosszullétei, szédülése ellenére hazaküldték.

 

A magatehetetlen, önellátásra képtelen, fájdalmakkal küzdő asszonyt a betegszállítók kérdés és a hozzátartozók értesítése nélkül visszavitték volna az otthonába, ahol egyedül lakik, de szerencsére a nő nagy nehézségek árán fel tudta hívni a fiát, aki bement érte. A hozzátartozó a beszámoló közben feltette a kérdést, vajon, ha az idős, súlyos állapotban lévő édesanyja nem tudja őt elérni, akkor mi történik. Leteszik a mentősök a háza kerítéskapujába?

 

A mozgásképtelen, pelenkázásra és táplálásra szoruló idős asszony hazaküldés előtt azt a tanácsot kapta, hogy mozgásszervi panaszaira megoldásként nézzen utána a YouTube internetes videómegosztón a betegsége kezelésére szolgáló tornának. Annak ellenére tanácsolták ezt, hogy asszony sem internetet használni nem tud, sem a csak angolul fellelhető videót nem értené.

 






A kórházból egy pénteki napon szállították haza, ám az azt követő szerdára az asszony olyan állapotba került, hogy ismét mentőt kellett hívni hozzá. A mentősök alapvető személyes dolgait sem hagyták, hogy magával vigye, így egy lenge hálóingben és köntösben szállították újra kórházba, miközben sírt a fájdalmai miatt.

 

A történtek után második alkalommal, április 22-én is hazaküldték az asszonyt, arra hivatkozva, hogy a gyulladásos folyamat rendeződött, miközben az asszony továbbra is rendkívül rossz állapotban volt. Szédült, a teste deréktól lefelé annyira bevizesedett, hogy a lábai két és félszeresére duzzadtak, állandó fájdalmai voltak, és továbbra sem tudta ellátni magát. Fia kérdésére az orvos kioktató stílusban közölte, hogy hozzátartozóként kötelessége megoldani súlyos beteg rokona ellátását, ami innentől nem a kórház problémája, központi utasításra cselekszenek. Eközben a körzeti orvos minden erővel igyekezett segítséget szerezni, de idős otthonba nem mehet, a rehabilitációs osztályokon tilos a betegfelvétel, ezért nem járt sikerrel.

 

A beteg édesanya szégyenérzete miatt a pelenkázást saját fiának nem engedi, ezért a napi tíz órában dolgozó patikus menye teszi tisztába rendszeresen az asszonyt. Munka mellett a család a napi huszonnégy órás felügyeletet képtelen biztosítani, és azt sem tudják, hogyan kellene hozzátartozójukat szakszerűen ellátniuk. Fogalmuk sincs, hogyan lesz a továbbiakban, most a magán rehabilitációs otthonokat nézegetik, de ezeknél fél, egyéves várólisták vannak. (klubradio.hu)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top