Politika

Ujhelyi kicsavarná a kormány kezéből az uniós pénzeket – közös ellenzéki fellépést javasol!

Pestibulvar.hu

Hétfőn tartják az uniós költségvetési vitát, ami előtt közös egyeztetésre hívta a magyar ellenzéki Európai Parlamenti képviselőket Ujhelyi István.

 





A szocialista politikus a tervezett online egyeztetésről elmondta, szeretné elérni, hogy az “EU-párti” magyar európai parlamenti képviselők összefogjanak a következő hetekben, közös véleményen álljanak, és közös “akciócsoportjuk” is legyen az Európai Parlamentben.

 

Ezt azzal indokolta, hogy várhatóan szerdán hozza nyilvánosságra az Európai Bizottság elnöke a módosított 2021-27 közötti időszakra vonatkozó költségvetési javaslatot, ami után szinte biztos, hogy nagy vita alakul majd ki a pénzek elosztásával kapcsolatban.

Ujhelyi kiemelte: minden magyar érdeke, hogy az EU következő hétéves költségvetési időszakában Magyarország a lehető legtöbb forrást meg tudja szerezni. Hozzátette, hogy

OLYAN MEGOLDÁST JAVASOL, AMI ALAPJÁN BRÜSSZEL NEM A MAGYAR POLGÁROKAT BÜNTETI MAJD AZ ORBÁN-KORMÁNY BŰNEIÉRT, HANEM KONKRÉTAN A MAGYAR KORMÁNY “KEZÉBŐL VESZI KI AZ ESZKÖZÖKET”.

 

Javaslata szerint, a következő költségvetési időszakban, szempontnak kéne lennie az Európai Ügyészséghez való csatlakozásnak.

 

Abban az esetben pedig, ha egy tagállam megsérti a közös uniós értékeket és szabályokat, vagy bebizonyítható, hogy az uniós forrásokat nem arra használta fel, mint amire az európai adófizetők adták, akkor Brüsszel olyan szabályozást hozzon létre, amelyben a pénzek elosztásról központilag döntenek.






 

Az MSZP EP-képviselője azt is kérte, hogy

BRÜSSZEL TEREMTSE MEG ANNAK LEHETŐSÉGÉT, HOGY A VÁROSOK, RÉGIÓK A KORMÁNYT KIKERÜLVE, KÖZVETLENÜL JUTHASSANAK UNIÓS FORRÁSOKHOZ,

így önállóan pályázhatna például “Budapest, Szeged, Miskolc vagy Pécs, de akár Érd vagy Kübekháza is” – közölte az atv.hu.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top