Politika

Baj van! Kétségbeesett lépésre szánta el magát Orbán!

Pestibulvar.hu

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtószóvivője hétfő délután arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Orbán Viktor levelet írt az Európai Néppárt (EPP) valamennyi tagpártjának a felhatalmazási törvény körül kialakult vitahelyzet miatt. A vitákat úgy jellemezte, hogy szerinte





PÉLDÁTLAN TÁMADÁS ÉS “DEZINFORMÁCIÓS KAMPÁNY” ZAJLIK AZ UTÓBBI HETEKBEN “MAGYARORSZÁG” ELLEN.

 

A miniszterelnök szerint a támadást akkor indították, amikor világszerte a koronavírus-járvány elleni védekezés zajlik, és a magyar kormány is csak emberéleteket szeretne megmenteni.

“ENGEM ÉS ORSZÁGOMAT MÁR KORÁBBAN IS TÁMADTAK IGAZSÁGTALANUL, RÉSZREHAJLÓ IDEOLÓGIAI PROPAGANDA ALAPJÁN, DE A MOSTANI VOLT A LEGALJASABB ÉS LEGCINIKUSABB, AMIT TAPASZTALTAM”

– panaszkodott Orbán. A miniszterelnök azt írta, az összehangolt politikai támadás résztvevői hamis információt és hazugságokat terjesztenek. Ilyen hazugság volt szerinte, hogy azt mondták, bezárt az Országgyűlés, holott “heves vitáknak biztosít helyszínt” (hogy ez miért aljas hazugság, arról bővebben

<< itt >><< itt >> és << itt >> olvashatnak).

 

“Azt is állították, hogy korlátlan hatalmat szereztem magamnak” – folytatta Orbán – “Pedig éppen ellenkezőleg: az Országgyűlés hatásköre a kormány kárára bővült. Az Országgyűlés hatásköre lett, hogy véget vessen a veszélyhelyzetnek, sőt bármely rendkívüli intézkedést visszavonhat” – hazudta.

 






Orbán azt is elpanaszolta, hogy Donald Tusk, az Európai Néppárt jelenlegi vezetője párhuzamot vont közte és a nácik ideológus jogásza, Carl Schmitt között. A kormányfő azt mondta, azt, hogy mennyire alaptalanok a támadások, szerinte bizonyítja, hogy Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke, uniós biztos többször is kijelentette, hogy a magyar felhatalmazási törvény “nem ütközik az uniós jogba”.

 

Jourová ezt kétségkívül megtette, bár azt Orbán “elfelejtette” hozzátenni, hogy azt is elmondta, a Bizottság “folyamatosan ellenőrzi, hogy az európai normák érvényre jutnak-e”. Orbán arról sem beszélt, hogy maga Ursula von der Leyen, a Bizottság elnöke is kifejezte, hogy aggódik a magyar törvénnyel kapcsolatban, de az EU igazságügyi biztosa is azt mondta, „különös aggodalmakat” vet fel, hogy a törvény más országokhoz képest szélesebb hatásköröket biztosít a kormánynak és nincs egyértelmű időbeli behatárolása.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top