Politika

A telefonunkra telepített szoftverrel ellenőrizné a magyar hatóság, hogy betartjuk-e a házi karantént

Illusztráció: MTI Fotó: Varga György

Hétfő este jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy a magyar hatóság egy elektronikus, a telefonunkra telepített szoftverrel ellenőrizné, betartjuk-e a kötelező házi karantént. – írja a borsod24.com.





Sokak szerint ugyan már hosszú évek óta így ellenőriznek minket, de ez már Orwell világát hozza egyre közelebb hozzánk.

Ezzel a szoftverrel a nagykorú emberek

  • teljes mozgását,
  • arcképét
  • és egészségügyi adatait kapják meg a magyar hatóságok.

 

Mindez önkéntesen működik, de aki belemegy, annak kötelezően telepítenie kell a szoftvert telefonjára, ennek elmulasztása szabálysértésnek minősül. De akár magasabb összegű bírságra is számíthat, háromezer és háromszázezer forint között.

 

A rendelet szerint azt a rendőrség ellenőrzi elektronikus úton, hogy megtörtént-e a szoftvertelepítés. A helyadatok kinyerése nem járhat a személy magánéletének megsértésével, nem is lehet őt indokolatlanul zavarni este tíz és másnap hajnali hat között. Ha a hatóságoknak úgy tűnik, hogy valaki nem tartja be a szabályokat vagy kijátssza a szoftvert, akkor személyesen is kimehet ellenőrizni.

 

Ha véget ér a házi karantént, a szoftvert lehet is törölni, de az adatokat még 60 napig megőrzik.

 

Ha valaki nem vállalja önkéntesen, hogy telepíti a szoftvert, a rendőrség gyakrabban megy ki személyesen ellenőrizni, hogy betartják-e a házi karantént.

 






A szoftveren keresztül az arcképmást is megkapja a rendőrség, aki azt összevetheti a hivatalos nyilvántartásban szereplő fotóval, hogy ellenőrizze, valóban az a személy töltötte le a szoftvert, akit ellenőrizni akarnak.

HA EGY HATÓSÁGI HÁZI KARANTÉNBA RENDELT KÜLFÖLDI ÁLLAMPOLGÁR JÁTSSZA KI A TELEPÍTETT SZOFTVERT, KIUTASÍTJÁK MAGYARORSZÁGRÓL.

 

Kedd reggelig összesen 10 459 hatósági házi karantént rendeltek el a hatóságok Magyarországon.

forrásborsod24.com




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top