Politika

Több mint 450 ezer forinttal emelték az államtitkárok fizetését az év elején – A Miniszterelnökség most ezt közölte

Fotó: Blikk

Majdnem másfél havi átlagkeresetnek megfelelő összeggel, több mint bruttó 450 ezer forinttal emelték meg az év elején az államtitkárok fizetését. Erről az mfor.hu írt először.

 





A növekedés alapjait egy elmúlt év végi salátatörvénybe kerülő módosító javaslattal teremtették meg, amely az összes, képviselői tisztséget be nem töltő államtitkár illetményét egy másik, magasabb sávba sorolta. A közigazgatási államtitkárok tavaly alaposan megemelt illetménytáblájába tették őket.

 

A sávon belül pedig a miniszterek az új szabály szerint szabadon állapíthatják meg államtitkáraik fizetését. A kormany.hu-ra feltöltött adatlapok alapján az összes miniszter valamennyi államtitkárának egységesen bruttó 1 millió 750 ezer forintot állapított meg, ami 454 ezerrel több a korábbi 1 millió 296 ezer forintos illetményüknél. Ez több mint 35 százalékos béremelést jelent. Egyébként alig másfél évvel korábban egy harmincszázalékos emelésben részesültek.

450 ezer forintos emelés az államtitkároknak450 ezer forintos emelés az államtitkároknak

 





Kérdeztük a Miniszterelnökséget, hogy mi indokolta a kiugró fizetésemelést, illetve a járvány okozta gazdasági válságban felmerült-e az illetményük felülvizsgálatának lehetősége, de válaszukban nem tartották korrektnek összefüggésbe hozni a két dolgot.

„Az országgyűlés tavaly fogadott el törvényt arról, hogy idén januártól a közigazgatási államtitkárok illetményéhez igazodik a nem parlamenti képviselő államtitkárok fizetése is. A döntésnek ezért időzítése miatt sincs semmi köze a mostani járványügyi helyzethez” – írták.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top