Politika

Nagy-Magyarország térképével kívánt sok sikert az érettségizőknek Orbán

168ora.hu

Újabb jókívánságait tolmácsolta Orbán Viktor a Facebookon a koronavírus-járvány idején érettségizni kényszerülő diákoknak. A miniszterelnök oldalán a következő szöveg jelent meg a történelem érettségi írásbeli reggelén:





56. Az érettségizők történelmet írnak. Hajrá // 56. A historic exam. Good luck!

 

Az 56 a járvány 56. napjára utal. Ennél sokkal érdekesebb viszont a fotó, amelyet a szöveg mellé illesztettek, ezen ugyanis minden jel szerint a miniszterelnök munkahelyén, a Karmelita-kolostorban található földgömb látható, mégpedig Nagy-Magyarország jól kivehető körvonalaival.

 

56. Az érettségizők történelmet írnak. Hajrá // 56. A historic exam. Good luck!

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. május 5., kedd

 

A földgömb egyébként a Perczel László által készített Perczel-glóbusz hasonmása. Perczel László 132 cm átmérőjű glóbusza 1862-ben készült Velencében.






 

Ami pedig a további számokat illeti: szerdán középszinten 64 342, emelt szinten pedig 7073 diák érettségizik történelemből.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top