Politika

Ebből még baj lehet – az InterContinental megerősítette, hogy koronavírusos koreai munkások laknak a fővárosi hotelben

Forrás: borsod24.com

Alig néhány hete, hogy a kormány egy tollvonással elvette Gödtől a Samsung-gyárat a járványhelyzetre hivatkozva. Most még szövevényesebbé kezd válni az ügy, a Koreából érkezett vendégmunkásokat ugyanis titokban a budapesti InterContinental szuperszállodában helyezték el, ahol többen is koronavírussal fertőzöttek.





Elvileg negatív tesztekkel érkeztek Magyarországra, valahogy mégis pozitív lett legutóbbi tesztjük és ezek a számok is mind az eddig sem rózsás FŐVÁROSI fertőzöttek számát növelik, miközben a fideszes kormány és a kormánypárti többségű megye rendelkezik hetek óta mindennel, ami a Samsung-gyárral kapcsolatos.

 

A hvg.hu írta meg, hogy 300 dél-koreait, a gödi Samsung-gyár munkásait szállásolták el az InterContinental Budapestben. A külügyminisztérium megkeresésünkre úgy reagált, hogy Magyarországon az egyik kiemelt beruházó a dél-koreai Samsung SDI, és a beruházás mielőbbi befejezéséhez elengedhetetlenül fontos a gyártási technológia telepítése, a cég szakértői ezért érkeztek Magyarországra, ellátásukról és elhelyezésükről a vállalat gondoskodik.

 

Azt is megtudtuk, hogy a dolgozók ellenőrzésen és koronavírus-tesztelésen estek át még Dél-Koreában. Az eredmény negatív lett, ezután az indulásig elkülönítették őket.

 






A tájékoztatás szerint magyarországi munkavégzésük ideje alatt csak a szállásukon és a munkahelyükön tartózkodhatnak, a két helyszín között a vállalat szállítja őket, és ezen kívül naponta kétszer végeznek rajtuk egészségügyi ellenőrzést.

 

A cikk megjelenése után a szálloda egyik dolgozója arról értesítette szerkesztőségünket, hogy a hotelben lakó koreaiak saját tesztekkel érkeztek, és ezek alapján úgy tudni, hogy már legalább négy embernél beigazolódott a koronavírus-fertőzés.

Szobakaranténban vannak és az ajtó elé rakják az ott dolgozók az ételt nekik

– írta.

 

Kerestük az InterContinental Budapest marketingvezetőjét, és Seidel Xenia megerősítette, hogy a luxusszállodában elszállásolt szakértők között vannak fertőzöttek. Pontos számot nem közölt, csak annyit írt, hogy néhány vendégnek pozitív lett a koronavírus tesztje. Tájékoztatása szerint a hotel dolgozói megtesznek mindent, hogy a fertőzés ne terjedjen tovább, és felvették a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal is.

 

Nem a gödi az egyetlen gyár egyébként Magyarországon, ahová külön engedéllyel érkeztek nemrégiben munkások Dél-Koreából: az SK Innovation komáromi ipari parkjába 250 technikust hozott egy chartergép. Lényegében rájuk is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint az InterContinentalban lakókra: a szállásukat nem hagyhatják el és naponta kétszer tesztelik őket.

 

Vajon ki fizeti a napi két tesztjüket?

forrás | (Hvg.hu) / borsod24.com




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top