Politika

Karácsony sarokba szorította Orbánt! Itt a budapestiek ultimátuma!

Kép: MTI, Soós Lajos

A főpolgármester Facebook-oldalán azt írta: Budapest vezetése kész tárgyalni a kormánnyal a főváros újranyitásáról, de csak akkor, ha ezentúl nem titkolják el előlük a járvány lefolyásával kapcsolatos információkat.





“[AZ ÚJRANYITÁSHOZ] ELENGEDHETETLENÜL SZÜKSÉGES, HOGY A FŐVÁROS VEZETÉSE HOZZÁFÉRHESSEN A BUDAPESTI JÁRVÁNYHELYZETRE VONATKOZÓ ADATOKHOZ ÉS INFORMÁCIÓKHOZ. EDDIG SAJNÁLATOS MÓDON EZEKET NEM KAPTUK MEG AZ OPERATÍV TÖRZSTŐL, ÉS EZEK A BUDAPESTIEK SZÁMÁRA IS ISMERETLENEK”

– írta Karácsony, aki a további együttműködés érdekében a következő dolgokat kérte Gulyás Gergelytől:

  • küldje el neki a kormány a veszélyhelyzet kihirdetése óta tartó időszak egyes naptári napjai vonatkozásában a Budapest területén elvégzett hivatalos és a kormányzat által elfogadott PCR tesztek számát,
  • valamint a fővárosban elvégzett, pozitív eredményű, hivatalos és a kormányzat által elfogadott PCR tesztek számát a sztenderd korcsoporti bontásban, illetve annak megjelölését, hogy ezen belül hány fertőzés minősül “lakosságinak” és nozokomiális fertőzésnek.
  • kérte továbbá, hogy a kormány a Koronavírus-kutató Akciócsoportjának elemzéseit a járvány esetleges visszatérésének lehetőségéről is adja ki a város vezetésének.

 

Magyarán minden releváns adatot küldjenek meg, amit az elmúlt hetekben megtagadtak a fővárosiaktól, csak azért, mert ellenzéki vezetést mertek választani maguknak.

Karácsony videóbejelentkezését itt megtekinthetik:





Vitassuk meg Budapest fokozatos újranyitását!

Igen, itt az ideje, hogy megvitassuk a kormánnyal Budapest fokozatos újranyitásának tervét. A magának teljes felhatalmazást kiharcoló kormány megosztaná a felelősséget a fővárosi intézkedésekkel kapcsolatos döntések esetében. Nem térek ki ez elől, azonban helyesen dönteni csak pontos információk birtokában lehetséges. Dolgozzuk ki közösen, hogyan tér vissza az élet a fővárosba, de ehhez minden hozzáférhető adatra és tudásra szükségünk van! #Budapest

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. május 7., csütörtök

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top