Politika

Orbán Viktor: Leghamarabb jövő hét végére lehet lazítani a Budapestet és Pest megyét érintő korlátozásokon

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Cikkünk frissül.






 

Leghamarabb jövő hét végére történhet meg a központi régióban a kijárási korlátozások lazítása, de nagyon óvatosnak kell lenni a szakemberek iránymutatása alapján – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádión szokásos péntek reggeli interjújában.

 

Az orvosok, szakértők óvatosak, fokozatosságot javasolnak és nem győzik ismételni, hogy a maszk használatával és a védőtávolsággal egymást is segítjük.

„Örömmel indítjuk újra az életet, de nem a gazdaságot”, mondta.

 

A gazdaságnak az a dolga, hogy szolgálja az életünket, és bár a gazdaság nagyon fontos, de az élet újraindítása ennél fontosabb.

„Én sietnék, de a zakómat markolják a szakemberek”, fogalmazott.

 

Várjuk meg, hogy a halálozási számok és arányok hogyan alakulnak. Ugyanakkor szerinte az újraindítással „szép eredményeket értünk el, de nem szabad átesni a ló másik oldalára”, hogy úgy teszünk, mintha minden rendben volna. Ne higgyük, virológus szakértők lettünk a sok cikk olvasása alapján,

„maradjunk a saját kaptafánknál, maradjunk politikusok, az újságírók pedig újságírók”,

és hagyjuk a virológusokra a feladatokat, mondta, hozzátéve, „ne higgyük, hogy már jobban értünk hozzá, mint akiknek ez a szakmája”.

 

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A kormányfő beszélt arról is, akkor lesz elégedett, „ha megöltük ezt a nyomorult vírust”. De ahhoz vakcina kell, az meg nincs és „a világ tudósai” egyelőre nem tudtak szerinte konkrét eredményeket elérni.

 






Az érettségit értékelve úgy látta, sikerült azt „kisebb zökkenőkkel” lebonyolítani, a hirtelen átállás a digitális oktatásra szintén jól sikerült, ilyen gyors átállást ilyen kevés zökkenővel „sehol Európában” nem tapasztalt,

„jól vizsgázott az oktatási rendszerünk”, jelentette ki.

 

Megkérdezte a műsorvezető, hogy kinyitnak-e az iskolák még az oktatási szünet előtt, de Orbán úgy reagált: „nagyon bizonytalan vagyok, nem látom, hogy ennek a feltételei meg lennének”, akár a szülők, akár a pedagógusok részéről. Kevés szülő adja be gyerekekét az egyébként most is nyitva lévő intézményekbe, így nem valószínű, hogy a nyári szünet előtt újraindul a fizikai oktatás Magyarországon.

 

Beszélt arról is, hogy márciusban 5,6 százalékkal esett vissza az ipari termelés, de Orbán szerint az áprilisi adatok ehhez képest „brutálisak” lesznek, és még a májusi se lesznek jók, de a júniusiak lehetnek jobbak.

 

A kormányfő úgy fogalmazott:

az elmúlt időszakban „százhatvanegynéhány ezer” magyar vesztette el a munkáját,

de nem kizárólag a járvány miatt, hanem ennyien kérnek segítséget az államtól.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top