Politika

Pengeélen táncol a kormány – Bármelyik percben megindulhat az eljárás!

Pestibulvar.hu

Interjút adott Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak, melyet a hvg360 szemlézett. Ebben a cseh politikus arról beszélt, hogy a magyar kormány állításaival szemben, ő soha nem mondott olyat, hogy a magyar felhatalmazási törvény nem ütközik a közösségi jogba,





CSAK EGYELŐRE MÉG NINCS MEG A JOGALAPJA A KÖTELEZETTSÉGSZEGÉSI ELJÁRÁS MEGINDÍTÁSÁNAK.

 

Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy amint lehetősége adódik az Európai Bizottságnak, egyből megindítják az eljárást!

 

A lap azt is megemlíti, hogy Brüsszel folyamatosan figyeli a magyarországi eseményeket, valamint Jourová szerint a felhatalmazási törvény nyugtalanító, mivel általa rendszerszintű változások mennek végbe a magyar politikában, valamint a büntetőjogi módosítások egyes részei kifejezetten a sajtót célozzák és korlátozzák.

Azzal az alelnök is egyetért, hogy rendkívüli helyzetben rendkívüli intézkedésekre van szükség, de ez nem jelentheti azt, hogy teljesen kizárják a parlament munkáját és megkötik a sajtó kezét.

AZ INTÉZKEDÉSEKNEK ARÁNYOSNAK KELL LENNIÜK ÉS AZ ADOTT SZITUÁCIÓRA KELL REAGÁLNIUK, VALAMINT CSAK ELŐRE MEGHATÁROZOTT IDEIG ÁLLHATNAK FENT.

 

Jourová szerint az is fontos, hogy ezeket az intézkedéseket hogyan sikerül átültetniük a gyakorlatba, épp ezért, a Bizottság figyelemmel kíséri a magyar kormány intézkedéseit, folyamatos kapcsolatban vannak a magyarországi civil szervezetekkel és újságírókkal, hogy első kézből értesüljenek a legújabb fejleményekről.






 

Az Európai Bizottság alelnöke arról is beszélt a lapnak, hogy rengeteg panaszt hallott azzal kapcsolatban, hogy a magyar kormány a járványhelyzetre hivatkozva von el pénzt az önkormányzatoktól, de mint mondta, ezekben az esetekben nem ők, hanem a magyar bíróságok az illetékesek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top