Politika

Kitálalt a fideszes polgármester: több, mint 200 önkormányzat mehet csődbe

hirhugo.hu

A kormány létrehozta a koronavírus-járvány elleni védekezési alapot, amihez az önkormányzatok a 34 milliárd forinttal járulnak hozzá. Schmidt Jenő fideszes polgármester szerint indokolt, hogy a kormány minél több pénzt akar összeszedni arra az esetre, ha nem indulna be időben az a gazdasági élet.






 

A TÖOSZ által végzett felmérésből az látszik, hogy szinte minden településen megérzik az elvonásokat. Schmidt Jenő, a TÖOSZ elnöke az ATV Start műsorában elmondta, hogy akár 200 település is csődbe mehet idén, ő nagyjából október- novemberre teszi ennek az időpontját.

 

Az elnök szerint nehéz kérdés, az önkormányzati rendszer a költségvetés egy alrendszere, ha azt nézi, hogy mindenhol kell védekezésre pénzt szánni, akkor nem állja meg a helyét az, hogy mindenkinek hozzá kell járulni a közös terhekhez- fogalmazta meg kritikáját a kormány önkormányzatokat sújtó döntéséről.

 

A fideszes politikus szerint nagyobb lesz a gazdasági visszaesés, mint ami kommunikálva van, és minden odaadott pénzt vissza akar venni a kormány, amit még nem használtak fel. Tehát még el nem indult projekteket akar visszavonni a kormány, nem már félig elkészült óvodákat állít le.

Matolcsy György MNB elnök növekedés prognosztizál, ezzel szemben Schmidt elmondta, hogy neki olyan információi vannak, hogy a turizmust 5-6 százalékkal rontott, az ipart is jelentősen, leállt a járműgyártás is- ezek alapján ő több, mint 10 százalékos gazdasági visszaesést jósol, ha nem tud időben beindulni a fogyasztás.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top