Politika

Tarlós azt javasolja Orbánnak: zárassa be a Libegőt, és vonja össze a MÁV-ot a Volánnal

nyugatifeny.hu

Eljött az ideje a budapestiek szívatásának, mióta nem ő a polgármester.






Egy sor nagyon durva lépést javasol Orbán Viktornak írt levelében Tarlós István közlekedési infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott.

 

A levél tartalmát most a Népszava hozta nyilvánosságra, ebben az áll, hogy

  • most lenne megfelelő alkalom sietve összevonni a MÁV-ot és a Volánt. A MÁV szárnyvonalain gyér a forgalom, a Volán ezt könnyen kiválthatná. Az összevonás ráadásul most mérsékeltebb hullámokat verne (média, ellenzék, szakszervezetek);
  • az ingyenes parkolás átmeneti bevezetésével elérhető, hogy kevesebben tömegközlekedjenek (ez a javaslat megvalósult);
  • időben elcsúsztatható, de akár véglegesen elhagyható a fogaskerekű-projekt (felújítás és meghosszabbítás), mert kicsi az utasforgalma, használata inkább nosztalgikus időutazásnak tekinthető, és autóbusszal könnyedén kiváltható;
  • bezárható a libegő, mivel „megszűnőben az érdeklődés iránta”;
  • elvethető az M2-es metró és a gödöllői HÉV összekötése, mert nagyon drága és nem gazdaságos. Tarlós a levélben leírja, hogy korábban csak a XVI. és a XVII. kerületi (fideszes) polgármesterek kedvéért támogatta a projektet;
  • elmaradhat a budai fonódó második üteme is, ami a BudaPart lakóparkot és irodanegyedet kötné be a közösségi közlekedési hálózatba, mivel az „oda pályázó emberek jövedelmi átlagszínvonala úgysem azt ígéri, hogy tömegközlekedésre hangolódnának”.
  • halasztható az M3-as metróvonal Káposztásmegyerig történő meghosszabbítása;
  • halasztható a 2-es villamos vonalának felújítása
  • és a pesti rakpart alatti víznyomócső cseréje is.

 

Az Index megkereste Tarlós Istvánt, aki azt állította, hogy a levelet két hónapja írta. Szerinte ezek racionális javaslatok, a legjobb meggyőződése szerint írta őket.






 

A javaslatokról nem beszélt szóban Orbán Viktorral, sőt hivatalos választ sem kapott rá. Nem lesz felháborodva, ha nem fogadják el mindet, de a levél kiszivárogtatása elgondolkodtatja – tette hozzá.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top