Politika

Fideszesek estek neki Semjénnek – ez már nekik is sok volt

Pestibulvar.hu

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, az ország helyi önkormányzatainak több mint 50%-át képviselő, ezzel a legnagyobb országos önkormányzati érdekszövetsége. Jelenleg egy fideszes politikus, Tab polgármestere, Schmidt Jenő vezeti a szervezetet, melynek tagjainak a sorában az országos viszonyoknak megfelelően jelentősen több a fideszes település, mint az ellenzéki (a megyei jogú városoknak van külön szövetségük).






 

A szövetség közleményben reagált Semjén Zsolt legújabb éjszaka benyújtott javaslatára, miszerint az önkormányzatoktól egy trükkel vennék el az iparűzési adó bevételt. A javaslat lényege, hogy könnyedén kiemelt gazdasági övezetté nyilváníthatnának mindent, ahol nagyberuházás van, az iparűzési adó beszedését pedig átpasszolnák a megyei önkormányzatoknak. A közleményben világosan rámutatnak arra, hogy

EGY TELJESEN ÁTGONDOLATLAN, MÁS TÖRVÉNYEKKEL IS ELLENTÉTBEN ÁLLÓ FÉRCMUNKA!

 

Semjén javaslata szerint az önkormányzat tulajdonában álló forgalomképtelen, törzsvagyonba tartozó közterületek (közpark, közút, stb.) tulajdonjogát a települési önkormányzat tulajdonából a megyei, fővárosi önkormányzat tulajdonába adná, mindenféle ellentételezés nélkül.






Csakhogy, ezzel közigazgatási határok változnak meg, amit nem vezettek át az önkormányzatokról szólóü törvényben. Mindezek mellett a nemzeti vagyonról szóló törvény pedig kimondja, hogy ezeket a most elvenni kívánt törzsvagyonban szereplő tételeket az önkormányzatoknak a feladatellátásukhoz kell használni. Hab a tortán, hogy a módosítással a megyei önkormányzatok ezzel települési feladatokat is elkezdenének végezni, ami szintén ellentétben áll az önkormányzati törvény rendelkezéseivel.

SEMJÉN JAVASLATA EGY GYALÁZATOS SELEJT, AMI SEMMI MÁSRA NEM JÓ, MINT POLITIKAI BOSSZÚÁLLÁSRA A “ROSSZUL SZAVAZÓ” TELEPÜLÉSEK ELLEN.

 

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top