Politika

Nem engedték be Orbán Viktor küldöncét az Európai Parlamentbe

nyugatifeny.hu

Orbán nem volt hajlandó beszámolni a magyar felhatalmazási törvényről, igazságügyi miniszterére viszont nem kíváncsi senki.


Orbán Viktor és Varga Judit igazságügyi miniszter nélkül kezdődött meg a vita csütörtök reggel az Európai Parlament (EP) ülésén. Az EP azt tudakolta volna a magyar miniszterelnöktől, hogyan képzeli a számára gyakorlatilag korlátlan felhatalmazást adó törvény hazai bevezetését.

 

Orbánt azonban megfutamodott, és Varga Juditot küldte volna maga helyett.

 

Az Európai Parlament szabályai azonban szigorúak, a tagállamokat csak a kormányfő vagy az államfő képviselheti.

 

Varga Judit csütörtök reggel azt mondta, “bárhogy is történik, meglesznek a tanulságok, diplomáciai következmények” – írja a hvg.hu.

 

Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke viszont azt hangsúlyozta, hogy minden tagállamnak be kell tartania a jogállamiságot, és

figyelni fogják Magyarországot.

 

Az alelnök szerint Magyarország esete aggodalomra ad okot, mert Orbán sokkal szélesebb körben alkalmazza a törvényt, amelyet más tagállamokkal szemben nem kötöttek időkerethez.

 

A rémhírterjesztésre vonatkozó törvényt is ide sorolja.

 


Jourová külön kitért a médiára: a rémhírek elleni harc szerinte sem érheti hátrányosan a demokratikus értékeket. Magyarországon romlik a média helyzete, ezt nagyon sok civil szervezet és újságírók is folyamatosan jelzik – mondta.

 

A Sargentini-jelentés jelenlegi felelőse, a holland Gwendoline Delbos-Corfield szerint az Európai Unióban Magyarország az egyetlen kormány, amely határidő nélkül vezette be a veszélyhelyzetet. Erre azonban nem lett volna szükség, ezzel hátat fordítunk a demokráciának.

 

Azért persze egy kis fideszes Sorosozás belefért.

 

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője ugyanis szerdai sajtótájékoztatóján kiábrándítónak és szánalmasnak nevezte, ami az Európai Parlamentben történik, szerinte „még a koronavírus alatt sem nyugszik az európai baloldal a liberálisok és a Soros-hálózat”.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top