Politika

“Orbán Viktor téved, ha azt hiszi, Európában nem látják ámokfutását”

Illusztráció: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Nincs még egy olyan kormány az Európai Unióban, amelyikkel ilyen sokat foglalkoznak a demokrácia szisztematikus lebontása miatt, mint az Orbán-kormánnyal. 





Az Unióban már mindenki számára világos, Orbán a teljhatalmát felhasználva pusztítja a demokratikus értékeket. Orbán Viktor politikája védhetetlen, ezt már ő is tudja. Inkább gyáva módon távol maradt a vitától, mert az Európai Parlamentben már alig van szövetségese. Mindenki tudja, hogy a kormány propagandája az európai politikában szánalmas hazugság. – írja közleményében Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője.

 

Európában látják, hogy Orbánék a járvány alatt a szájkosár törvénnyel magyar embereket félemlítenek meg a véleményük miatt, önkormányzatokat véreztetnek ki, és még a családon belüli erőszak áldozatait is magukra hagyják. De arra is marad idejük, hogy eközben kormány közeli oligarchákat tömjenek ki uniós forrásokkal.

 

Nemcsak a zöldek és a baloldaliak, de a Fidesz európai pártcsaládja is határozottabb intézkedéseket vár az európai intézményektől, és egyértelművé tették, hogy nem Magyarországot és nem a magyar embereket támadják, hanem azokat, akik a demokratikus értékeket rombolják.

 






A DK szerint a Fideszt azonnal ki kell zárni az Európai Néppártból, és végre el kell fogadni azokat a szabályokat, melyek a korrupt, antidemokratikus kormányokat kizárják az uniós források felhasználásából. – teszi hozzá az ellenzéki párt.

 

Dobrev Klára, EP-képviselő Facebook videóban reagált a mai uniós vitára:




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top