Politika

Plusz egymilliárd egyházi örökségvédelemre

A kép illusztráció! - Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda

A kormány a veszélyhelyzetre hivatkozva tolja meg egymilliárd forinttal az egyházi örökségvédelmet





Egy szerda este megjelent kormányrendelet szerint a kormány egymilliárd forintot csoportosít át egyházi örökségvédelmi célokra. Mindezt természetesen a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetre hivatkozva.

 

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány napról napra bizonyítja, hogy mennyire nem érdekli az emberek sorsa a válsághelyzet közepette. Egyházi kiadások helyett  most máshol sokkal nagyobb szükség lenne a fent említett egymilliárd forintra, vagy arra a 21,5 milliárd forintra, amit az  Eucharisztikus Világkongresszusra különítettek el a gazdaság megmentésére. A családok megsegítésére, az önkormányzatok szociális kiadásainak finanszírozására, vagy az épp egészségügyre is lehetne fordítani ezeket a pénzeket. Az a szomorú, hogy ezzel ők is tisztában vannak, csak éppen a Fidesz-kormányt soha, de soha nem fogja érdekelni, hogy mivel tenne jót a magyaroknak. (Arató GergelyA DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top