Politika

Elképesztő aljasság: a járvány idején csökkentették a vírusos betegekkel foglalkozók bérét

nyugatifeny.hu

Bizonyíték is van rá.


Demokratikus Koalíció közleménye szerint dokumentum bizonyítja: a járvány alatt csökkentik a fertőző betegeket kezelő osztályokon dolgozók bérét.

 

Az ember azt gondolná, hogy egy világjárvány még az Orbán-kormányt is ráébreszti arra, hogy milyen veszélyekkel jár, ha

a kormány nem becsüli meg az egészségügyi dolgozókat”

– írta közleményében Barkóczi Balázs, a A DK szóvivője.

 

Egy, a párt birtokába jutott levél szerint a Szent János kórház főigazgatója arról tájékoztatja a járvány frontvonalában dolgozókat, hogy

csökkentik a fizetésüket.

 

A főigazgató a máig nem teljesített kormányzati ígéretre hivatkozik, amely szerint a kórházi dolgozók majd kapnak egy egyszeri 500 ezer forintos jutalmat, ezért kell csökkenteni a bérüket.

 

Az igazgató úgy kezdi levelét, hogy “Tájékoztatni kívánok mindenkit, hogy 2020. május 1-jétől kezdődően a COVID ellátásban eddig fizetett 180%-os óradíj 150%-ra változik.

 


A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy az Orbán-kormány még a járványból sem tanul és folytatja a magyar egészségügy leépítését.

 

A DK szerint nem csökkenteni kell a béreket, nem ígérgetni kell, hanem meg kell duplázni az egészségügyi dolgozók fizetését.

 

A tapsból nem lehet megélni,

csak a méltányos fizetésből

– írja közleményében Barkóczi Balázs.

 

Ezek az emberek, az orvosok, ápolók, beteghordók, asszisztensek és mentősök megérdemlik, hogy végre megbecsüljék őket. Ha a kormány folytatja az egészségügy leépítését, az beláthatatlan következményekkel járhat egy esetleges veszélyesebb második hullámban” – írja a DK közleményében a szóvivő.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top