Politika

Ellenálásra buzdította az önkormányzatokat Kósa Lajos: csak a lakók dönthetnek

MTI Fotó: Kovács Attila

A járványkezelés leple alatt, a felhatalmazási törvénnyel a háta mögött Orbán szisztematikusan próbálja meg leépíteni az önkormányzati rendszert, megbosszulva a tavaly októberi vereségét. Nem állítjuk, hogy nem lenne min változtatni a 3200 településből álló, elaprózott önkormányzati rendszeren, de az elfogadhatatlan, hogy

GYAKORLATILAG A PÉNZÜGYI FORRÁSOK ELVONÁSÁVAL AKARJA MEGFOJTANI A TELEPÜLÉSEKET!

 

Tudja jól, hogy az ellenzék jelentős hátországa lehet az önkormányzati szféra, hiszen a Fidesz is innen erősödött meg, mikor 2006-ban a baloldal elvesztette az általa vezetett önkormányzatok nagyrészét. 2009-ben a a gazdasági válság közepén a Bajnai vezette kormány a mostaninál jóval mérsékeltebb elvonást tervezett a településeknél, hogy az ország ne veszítse el a pénzügyi egyensúlyát. Akkor

KÓSA LAJOS ELLENÁLLÁSRA SZÓLÍTOTTA FEL AZ ÖNKORMÁNYZATOKAT:

 

„Minden önkormányzatnak joga van az élethez, sorsáról csak lakói dönthetnek: a központi állam semelyik faluról, városról nem mondhatja meg, hogy sorvadásra, vagy halálra van ítélve. Minden önkormányzatnak joga van az ellenállásra a törvényes keretek között, ha a központi állam a létét, a törvényességet vagy az alkotmányosságot fenyegeti.”

Azonban Kósa Lajost most nem találni sehol, nem emel szót az önkormányzatok teljes szétverése ellen. Nem mostani terv ez a Fideszben, már Tarlós arról beszélt még főpolgármesterként egy interjúban, hogy nem tartja kizártnak az önkormányzatok megszűnését, szerepüket pedig elöljáróságok vennék át. A 2018-as választások előtt kiszivárgott titkos tervezetről pedig mi is írtunk, amelyek szerint a 2000 főnél kisebb települések önkormányzatait, komplett hivatalait számolta volna fel.


 

Akkor a választási győzelem után -melynek jelentős része a kistelepülésekről származott- sutba dobta a tervet Orbán. A mostani irányvonal sem ezeket a kis falvakat érinti, hiszen iparűzési adóbevételük, parkolási díjaik nem nekik vannak, hanem a most már ellenzéki kézben is lévő nagyobb településeknek, városoknak.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top