Politika

700 milliárd forinttal több kell az egészségügyre

A kép illusztráció! - Fotó: MTI-Balogh Zoltán

Az egészségügyért felelős Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének elhibázott lépéseiről beszélt a koronavírus-járvány kapcsán pénteken a szocialista Bangóné Borbély Ildikó.





Az ellenzéki politikus szorgalmazta, hogy a kormány legalább 700 milliárd forinttal fordítson többet egészségügyre, és hozzon létre önálló egészségügyi minisztériumot, amelynek élén kompetens vezető áll.

 

Az MSZP országgyűlési képviselője a párt Facebook-oldalán követhető online sajtótájékoztatóján felidézte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök történelminek nevezte Kásler Miklós érdemeit.

 

A miniszterelnöki kinyilatkoztatás kevés lesz ahhoz, hogy meggyőzzék a magyar embereket erről – fogalmazott.

Hozzátette: egészségügyi szakértők szerint többen haltak meg és halnak meg azért, mert nem kapták meg a járvány miatt a megfelelő ellátást, mint a koronavírus miatt. Példaként említette annak a 33 éves nőnek az esetét, akinek szerinte gyógyítható betegsége volt, de az egészségügy leállása miatt nem kapott időben megfelelő ellátást.

 






Szóvá tette a mintegy 36 ezer kórházi ágy kiürítését is, amiért szerinte az emberi erőforrások minisztere nem vállalja a felelősséget, ezért emberileg is alkalmatlan a feladatára.

 

Bangóné Borbély Ildikó közölte, mindenkinek meg kell kapnia a megfelelő egészségügyi ellátást, ehhez kormányzati akarat és több pénz kell, legalább 700 milliárd forinttal többet kell biztosítani erre a területre.

Úgy összegzett: a kormány ne mostohagyermekként kezelje az egészségügyet, hozzon létre önálló, felelős egészségügyi minisztériumot élén hozzáértő szakemberrel, aki kiáll a döntéseiért és figyelembe veszi a szakma véleményét. (MTI)

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top