Politika

Kínos leégés – azonnal érkezett a cáfolat a hazug nyilatkozatra

Fotó: Virginia Mayo/AP

Az Izraelben feláló új kormány egyik újdonsága, hogy most már létezik benne a külügyminiszteri poszt is, amit eddig a k ormányfő töltött be. Ennek kapcsán hívta fel Szijjártó Péter telefonon újonnan kinevezett kollégáját. Mindez egy bevett, udvariassági beszélgetés. A külügyminisztérium ki is adott egy közleményt róla, mely szerint a két miniszter






 

“egyetértettek abban, hogy a nemzetközi politikai életben a képmutatás, az elfogultság és a politikai korrektség miatt érik támadások a patrióta, nemzeti alapon álló és a nemzeti érdekeket érvényesítő kormányzatokat. Mivel mind Izraelnek, mind Magyarországnak ilyen kormánya van, garantált a két ország stratégiai együttműködésének további fejlesztése …. Magyarország és Izrael hasonló álláspontot képvisel az identitás megőrzésének, a szuverenitás és a biztonság fontosságának kérdésében, valamint az illegális migráció elleni fellépés szükségességéről is.”

– írták mindezt a főnöküknek, Szijjártónak tulajdonítva. Az igazság azonban az, hogy ez

EGY HATALMAS HAZUGSÁG, MERT ILYEN EL SEM HANGZOTT!

 

Mindezt onnan tudtuk meg, hogy az izraeli külügyminiszter irodája azonnal reagált a fenti bejelenésre és magyarázatot kért a magyar külügyminisztériumtól, mivel állításuk szerint ezek a témák fel sem merültek a beszélgetésükben. Persze a külügyminiszter udvariasan elmondta válaszában, hogy “nagyra értékeli Magyarország Izrael melletti kiállását az EU-ban és más nemzetközi fórumokon”, de

SEM A SZUVERENITÁS, SEM A NEMZETI IDENTITÁS, SEM A BEVÁNDORLÁS NEM VOLT TÉMÁJA A BESZÉLGETÉSNEK.

 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtóosztálya gyorsan korrigálta is a kiadott közleményt, melyben azt írják, hogy “kizárólag a magyar félnek kell tulajdonítani” a szuverenitásról, a biztonságról és az illegális bevándorlás elleni fellépés szükségességéről szóló mondatokat.






 

Azért ez még így sem lett kerek a történet, hiszen az Izraeli kifogás nem az volt, hogy csak Szijjártó említette a fentebbi témákat, hanem az, hogy mindez nem volt téma.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



1 Comment

1 Comment

  1. Tóth Sándor

    2020-05-24 at 12:08

    Szomorú nem is értem hogyan lehet egy ilyen ember Miniszter,arra gondolt hogy mindenhol olyanok az emberek mint Magyarországon amit mondanak azt el is hiszik.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top