Politika

A választók kétharmada szerint itt az ideje visszavonni a veszélyhelyzetet

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Még a kormánypártiak jelentős része is úgy véli, hogy vissza kell adnia a korlátlan hatalmat Orbánéknak.





Ezer fő megkérdezésével készített közvélemény-kutatást a kormányközeli Nézőpont Intézet. A felmérés szerint a válaszadók 66 százaléka – ezen belül a fideszesek 61 százaléka – szerint a kormánynak meg kell szüntetnie a veszélyhelyzetet.

 

Gulyás Gergely múlt héten jelentette be, hogy a kormány e hét kedden benyújtja azt törvénytervezetet, amely fenntarthatja néhány rendkívüli jogrendben hozott döntését a kormánynak, ezt követően pedig visszavonja a kabinet a járványügyi veszélyhelyzetet.

 

A Nézőpont szerint a választók 78 százaléka gondolja úgy utólag is, hogy indokolt volt a rendkívüli jogrend kihirdetése, és ugyanennyien elégedettek a kormány koronavírus-járvány elleni védekezésével.

 

Érdekesség, hogy míg a kormánykritikus szavazók 70 százaléka gondolja úgy, hogy a vírusnak lesz második hulláma, a kormánypártiaknak csupán 57 százaléka vélekedik így. (Index.hu) / borsod24.com

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top