Politika

Rákosi alatt volt olyan rettegés, mint most: itt a bizonyíték!

Pestibulvar.hu

Orbán a félelem és elnyomás rendszerét építi. Ezt nem mi mondjuk, hanem a hétköznapi élet bizonyítja nap, mint nap. Most például olyasmi történt, ami egy igazi demokráciában elképzelhetetlen lenne:





EGY KESZTHELYI NYOMDA ANNYIRA RETTEG ORBÁN RENDSZERÉTŐL, HOGY KITÖRÖLTÉK A NEVÜKET AZ ÁLTALUK NYOMTATOTT ELLENZÉKI ÚJSÁGBÓL!

 

Pedig a Helyi Hírlap indulásakor még a nyomda tulajdonosa kérte a lap egyik szerkesztőjét: intézze el, hogy az újságot kiadó Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) őket bízza meg a nyomtatással. Az esetet közlő magyarnarancs.hu szerint így is lett: bár az egyesület a szomszéd városból jobb árajánlatot kapott, lokálpatrióta megfontolásból mégis a helyi nyomdát választották. Az előírásoknak megfelelően az újságban feltüntették a készítő nyomda nevét, ám amikor a május végi lapszám megjelent, a szerkesztőség döbbenten látta, hogy a nyomda a megkérdezésük nélkül letakarta a saját nevét. Amikor a szerkesztőség erre magyarázatot kért,

A NYOMDA TULAJDONOSA EGY MAGÁNLEVÉLBEN AZT ÍRTA: NEM AKART MEGRENDELŐKET VESZÍTENI, SZÁMÁRA AZ ÜZLETI ÉRDEKEK FONTOSAK.

 

Azt is hozzáfűzte még, hogy nem volt idő egyeztetni a lépésről, ezért döntött arról, hogy önhatalmúlag törli a nyomda nevét a lapból. Molnár Tibor, a KÉVE szóvivője szerint a válasz aligha elfogadható, mivel telefonon rövid idő alatt tisztázhatták volna az ügyet. „Két perc alatt küldtünk volna olyan verziót, amelyben a nyomda neve nem szerepel, és nem úgy néz ki, hogy valaki önhatalmúlag lehúzta onnan a nyomda nevét.”

MINDENKI TUDJA, HOGY DEMOKRÁCIÁBAN ILYEN NEM TÖRTÉNHET MEG!

 






Az az ország, ahol egy nyomda félelemből letakarja a saját nevét egy ellenzéki újságban, már diktatúra. Lehet ezt magyarázni, meg mentegetni, de az emberek rettegése mindennél árulkodóbb.

 

Az egyesület azóta egyébként már nyomdát váltott. A lap kiadásának költségeit támogatók és a helyi ellenzéki képviselők adják össze, a cikkírást, szerkesztést, tördelést és terjesztést pedig önkéntes alapon oldják meg.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top